Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2013. 09:29 >> 09:31
23

RUSKI AMBASADOR

Čepurin: CG u NATO-majmunska posla

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je juče da je za Rusiju neprihvatljivo članstvo Srbije u NATO i da bi bila "potpuna glupost" da neko iz Srbije moli za prijem. Na pitanje da li se može zaustaviti put Crne Gore u NATO, ruski ambasador je odgovorio: “U politici, kao i svuda, postoje majmuni!”

"Priključenje Srbije NATO je crvena linija koja nikako ne odgovara Rusiji. NATO je stvoren protiv Sovjetskog Saveza, kojeg odavno nema i apsolutno nije jasno protiv koga je onda usmjeren ili stvarno želite da ratujete u Iraku, Libiji ili Siriji. Nema tu nikakvih drugih prednosti ili hoćete da se samo zbratimite sa Turskom, koja je član NATO", rekao je Čepurin, gostujući na beogradskoj Akademiji za bezbjednost i diplomatiju, konstatujući da “bi bila ludost da Srbija moli da pristupi NATO”.

Odgovarajući na pitanje bivšeg gradonačelnika Cetinja Aleksandra Aleksića, nekadašnjeg funkcionera LSCG, da li se može zaustaviti priključenje Crne Gore NATO, ruski ambasador je, kako prenose beogradski mediji, odgovorio “da u politici, kao i svuda, postoje majmuni”.

"To je kao moda. Najprije to neko radi svjesno, a onda se pojavi mnogo njih koji trče za njim nadajući se banani", objasnio je Čepurin.

On je naveo da članice EU Austrija, Švedska, Irska nijesu i članice NATO-a i da članstvo u EU ne podrazumijeva i obavezno članstvo u Sjevernoatlantskom savezu. 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније