Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 08. 2021. 18:39 >> 18:40
3

LP PODGORICA

Ministarstvo da objasni apsurdne mjere i dvostruke aršine

Crnogorski državljani su od danas, po mišljenju Ministarstva zdravlja i njihovim mjerama, postali stranci ali su zato građani susjednih država sa kojim se graniči Crna Gora, postali domaće stanovništvo, smatraju u opštinskom odboru Liberalne parije Glavnog grada.

Kako ističu u saopštenju, za građana Crne Gore koji se vraćaju iz inostranstva važe pravila za strance, ali za turiste iz Srbije, BiH, Kosova, Albanije i Makedonije ne važe ta pravila i mogu slobodno da ulaze u državu bez testova i vakcinacije.

"Prema istom ministarstvu u danu kada je zvaničan broj novooboljelih preko 620, a ukupan preko pet hiljada, oni donose mjeru po kojoj lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mjestom boravka u Crnoj Gori, ne posjeduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test. Sa druge strane, u Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Da li postoji neko ko može da nam objasni ovaj apsurd u kojem se nalazimo i po kojem zdravlje građana trpi zbog otvorenih granica i uvoza novog delta soja. Dakle, Crnogorci idu u karantin na 14 dana, a stranci slobodno prolaze bez zdravstvene kontrole i ikakvih drugih ograničenja", naglašavaju u LP Podgorica.

Kako dodaju, dozvoljen je slobodan prenos virusa korone na plažama, jer za njih ne postoje ograničenja o broju osoba na otvorenom prostoru, pa tako imamo i sljedeći apsurd da se na nekom trgu ne smije okupiti više od 50 građana, ali na plaži može biti u takozvanom “sitnom vezu” više hiljada gostiju tijesno pripijenih na ležaljkama ili peškirima.

U toj pariji zahtijevaju od Ministarstva zdravlja i nadležnih hitne odgovore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније