Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

30. 08. 2021. 12:01 >> 14:54
29

KRIVOKAPIĆ

"Neću ići na Cetinje 5. septembra"

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da neće biti na Cetinju 5. septembra kada će se obaviti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. Zabrane ustoličenja neće biti, poručio je Krivokapić na Tviteru.

"Neću da idem na Cetinje kako ne bih dao bilo kakav povod, iako kao Katunjanin razumijem sve Cetinjane. Znam da svi imamo karakteristike genetski usađene. Jedna od osobina Katunjanina jeste da je inadžija, ali hrabar čovjek. Ja bih zamolio da hrabrost zaboravimo, a upotrijebimo povjerenje, poštovanje drugoga i pravičnost", istakao je Krivokapić.

On je kazao da je neodlazak na Cetinje njegov jedini doprinos koji može dati. 

Krivokapić je kazao da je moguća zabrana tog događaja krajnja mjera ukoliko rizici budu predstavljali opasnost po građane.

"Ako sam bilo kada izgovorio bilo koju pogrešno shvaćenu riječ ili rečenicu ja se izvinjavam i molim da ne pravimo sukob tamo gdje ne treba", kazao je premijer.

Istakao je da ukoliko srpski političar Nenad Čanak želi da dođe na Cetinje, to mu niko neće braniti ako ne utiče na bezbjednosnu situaciju. 

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da policija ima bezbjednosnu procjenu situacije na Cetinju.

On je istakao da je vraćeno nekoliko hiljada majici sa likom Sv. Petra Cetinjskog koje su oduzete od grupe Cetinjana i da su bile zadržane radi utvrđivanja njihovog porijekla i nečijeg poslovanja.

“Niko nije lišen slobode, nije bilo zadržavanja, sve majice su vraćene, ne vidim problem”, kazao je on.

Krivokapić je na Tviteru naveo da je informacija o zabrani ustoličenja kao krajnjoj mjeri netačno prenesena i pojasno da je govorio o najavljenom kontra-skupu.

"Zabrane ustoličenja neće biti. Zbog, ko zna iz kojih razloga, netačno prenesene informacije i radi pune istine, želim da informišem javnost da sam na današnjoj konferenciji za medije pomenuo mogućnost zabrane skupa na Cetinju kao krajnju mjeru, ne misleći na ustoličenje Mitropolita Joanikija, koje je odgovornom i mudrom odlukom Mitropolije svedeno na javnosti poznatu mjeru, već na najavljeni kontra-skup, i to, ponavljam, kao krajnja mogućnost, ukoliko bezbjednosne procjene ukažu na tu potrebu", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније