Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

J.B.Č.

04. 09. 2021. 20:37 >> 21:35
36

ĐUKANOVIĆ

Nadam se da će crkva postupiti razumno

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović došao je danas na Cetinje, gdje se protestuje protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru. On je ponovio da ustoličenje mitropolita SPC Joanikija treba obaviti na drugom mjestu.

"Kao što znamo, ta crkva ima puno hramova širom Crne Gore, uključujući i onaj najveći u Podgorici, tako da mogu da obave taj posao a ne mogu da to rade na silu, da to rade uz ugrožavanje slobode i prava građana Prijestonice. To nije dobar pristup. Čak i kada bi to nekome pošlo za rukom on bi se ovdje uvijek morao osjećati kao neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju, neko ko je silovao na neki način Prijestonicu i njene građane. Zato mislim da je to pogrešan pristup, zato mislim da će to ipak doći do svijesti onih kojima smo poslali toliko upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno i logično", poručio je Đukanović a prenosi Cetinjski list.

Đukanović je ranije danas pozvao sve građane Crne Gore, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo.

"Pozivam i premijera Zdravka Krivokapića da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao juče da Vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, pošto Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao nije zabranilo javna okupljanja. I da već jednom, nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovjek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu.", napisao je Đukanović na Tviteru.

Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

 
 
 

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније