Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

11. 09. 2021. 20:15 >> 20:19
6

KABINET PREMIJERA

Izvjesni jedino predsjednički izbori

Novim pokušajem zamjena teza i manipulacija, lider opozicionog DPS-a nastoji da homogenizuje one lakovjerne iz okruženja kojih je sve manje, saopštili su iz Kabineta predsjednika Vlade. Oni su reagovali na intervju predsjednika države, Mila Đukanovića, hrvatskom Jutarnjem listu i poručili da su jedino izvjesni predsjednički izbori.

"Još uvijek predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, koji najavljuje nove izbore, djelimično jeste u pravu. Pošto je u toku skupštinska procedura za njegovo razrješnje zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, predsjednički izbori su jedini koji su u ovom momentu izvjesni", navode iz Krivokapićevog Kabineta. 

Tvrde da Đukanović, "nakon što mu je propao plan da huškajući građane Crne Gore jedne na druge, te kršeći Ustav ugrozi multivjerski i multinacionalni koncept, ne odustaje od destruktivnog i suludog djelovanja, koja ga čvrsto pozicioniraju kao remetilačkog faktora".

"Odbjegli vođa propalog puča na Cetinju, mora biti svjestan da njegova politika koja se samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih izdajnika, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, ne može zamagliti ličnu namjeru da spriječi Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u Evropsku Uniju", piše u reagovanju.

Đukanović je, dodaju iz Kabineta premijera, "svojim proročkim govorom početkom devedesetih", najbolje opisao svoje današnje političko djelovanje.

"On je tada ono što danas zastupa nazivao bolesnim halucinacijama, u kojima se u "dobroj mjeri tražio, a sve doskora i nalazio način za održanje na vlasti i skretanja narodne i političke pažnje sa sebe". Vrlo je teško na ozbiljan način polemisati sa stavovima Đukanovića, jer su utemeljeni jednako koliko i konstatacija da ustoličenja na Cetinju neće biti", navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Vlade.

Đukanović je, u intervjuu za Jutarnji list, ocijenio je da su novi izbori sasvim realna opcija, te da Crna Gora u najskorije vrijeme mora dobiti nacionalno odgovornu vladu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније