Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ O.Z. ]

14. 09. 2021. 13:39 >> 13:40

SNP TRAŽI

Što prije raspravljati o Zakonu o lokalnoj samoupravi

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozavala je predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, čija je partija predlagač dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, da taj akt što prije stavi na dnevni red.

"Socijalistička narodna partija Crne Gore izražava zabrinutost zbog namjere predsjednika države Mila Đukanovića da do 6. oktobra raspiše lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, uprkos tome što se većina partija na vlasti slaže da bi izbore u ovim opštinama trebalo održati naredne godine zajedno sa ostalih deset opština", saopšteno je iz te partije.

Naveli su da se u skupštinskoj proceduri nalazi Predlog dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se predlaže da se mandat lokalnoj vlasti u opštinama Mojkovac, Petnjica, Cetinje, Ulcinj i Berane produži do proljeća, kada bi se održali izbori u 17 opština i eventualno u Tuzima, ako bi tamošnji lokalni parlament sam sebi skratio mandat.

"SNP je već predlagala spajanje nekoliko izbornih ciklusa i njihovo održavanje u maju naredne godine, kako bi se izbjeglo držanje našeg društva u stalnoj napetosti i vanrednom političkom stanju, koje nimalo ne pogoduje ionako već pregrijanoj društvenoj atmosferi", piše u saopštenju.

Podsjećaju i da je Evropska komisija u posljednjih nekoliko izvještaja za Crnu Goru ukazivala na problem prečestog održavanja lokalnih izbora koji se ne mogu pratiti na valjan način i ostavljaju veliki prostor za nepravilnosti koje se ne mogu kontrolisati.

"Zbog svega navedenog, pozivamo Aleksu Bečića, čija je partija predlagač dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, da ovaj akt što prije stavi na dnevni red Skupštine Crne Gore, kako bi se spriječila namjera Mila Đukanovića da čestim održavanjem lokalnih izbora drži u stalnoj tenziji crnogorsko društvo, a sve sa ciljem ostvarivanja političke koristi za svoju partiju", kazali su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније