Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

28. 10. 2021. 08:43 >> 06:39

ZAKONI NA ČEKANJU

Nimanbegu: Skupština u tihoj blokadi

Potpredsjednik Force Genci Nimanbegu kazao je da je Skupština u tihoj blokadi, a da se partije vlasti od prvog dana ponašaju kao da su u predizbornoj kampanji.

“U ovom momentu Skupština se ne saziva, ne radi, mi smo u nekoj tihoj blokadi”, kazao je Nimanbegu, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

On kaže da se poslanici, sastaju, tako je za sjutra zakazan premijerski sat, ali kako dodaje, ne donose zakone.

Zbog toga nije siguran ni šta će biti sa zakonom koji će regulisati pitanje nezakonito stečene imovine.

“Mi ne donosimo zakone iz razloga što ova skupštinska većina nije u stanju da se dogovori oko puno stvari, pa mislim ni oko ovog zakona, ne zato što nisu za ovakav zakon, vez zbog nekih ciljeva koje imaju”, naveo je Nimanbegu.

On kaže kako se partije vlasti od prvog dana ponašaju kao da se spremaju za izbore.

“Tako se ponašaju kao da je cijelo vrijeme predizborna kampanja, tako bih i cijenio izjavu potpredsjednika Abazovića, izjava je bombastična, -ko je taj ko neće glasati za ovaj zakon”, naveo je Nimanbegu.

Siguran je da će se poslanici prema odgovorno odnijeti prema zakonu, koji će regulisati pitanje nezakonitog porijekla imovine, kao i prema svakom drugom aktu.

Na pitanje da li bi glasao za taj zakon Nimanbegu kaže da prmo mora da pročitata zakon.

“Treba vidjeti da taj zakon bude primjenjim. Ako to sve bude tako - apsolutno nema nikakve sumnje”, naveo je Nimanbegu i dodao da se i do sada vodio interesom građana.

On je kazao i da FORCA nije imala nikakve razgovore o rekonstrukciji i ulasku u Vladu.

“Doći do pozicije da se pregovara o ulasku u Vladu, za to je potreban kredibilitet. Mi ne znamo ko je sa druge strane, ko šta zastupa”, naveo je Nimanbegu i podsjetio da su prije pola godine imali pozive za ulazak u Vladu, koji kako dodaje, nijesu bili iskreni.

O prisluškivanju Katnića...

Govoreći o slučaju prisluškivanju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića pokazuje, kako kaže, da smo u društvu koje je ušlo u demokratizaciju u parlamentarni život, ali koje vuče posljedice ranijih perioda.

Nimanbegu kaže da ako je strana služba prisluškivala Katnića, to je, kako dodaje, propust naših službi.

“Ako je to postavila služba Crne Gore specijalnom državnom tužiocu, to jasno pokazuje da su centri moći bili jači od institucija, ja sam na to upozoravo i ranije”, kazao je Nimanbegu.

O odnosima sa Srbijom...

Govoreći o odnosima Crne Gore i Srbije on je kazao da je više nego jasno da je cilj Srbije da dominira u regionu.

“Nije to samo prazna priča, to je ideologija koja ima političku snagu i sa kojom cijeli region i međunarodna zajednica mora da sjedne i da se razmisli kako to spriječeti. Efekti, ako takva politika jača, mi ćemo doći do novih sukoba, a ti sukobi nisiju nikome u interesu”, zaključio je Nimanbegu.

Jedini kandidat za lidera FORCE

Nimanbegu je jedini kandidat za predsjednika na kongresu FORCE, koji će biti održan u subotu, nakon što se dugogodišnji lider Nazif Cungu nije ponovo prijavio za čelno mjesto u stranci.

Glavni odbor Force je prihvatio Nimanbegua kao jedinog kandidata i predložio ga za predsjednika, o čemu će delegati odlučivati na Četvrtom kongresu.

Nimanbegu je najavio i podmlađivanje kadra u partiji.

“Ali naravno cijeneći i ono što smo imali i podržavajući postulate rada”, kazao je Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније