Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

14. 12. 2021. 14:45 >> 14:46
4

MILAČIĆ

Memorandum sa opozicijom puzajuća koalicija sa DPS-om

Za sjutra najavljeno potpisivanje Memoranduma o saradnji, kako je rečeno između partija parlamentarne većine SNP-a i koalicije „Crno na bijelo“ sa partijama opozicije iz redova nacionalnih manjina, objavljeno samo dan nakon propale inicijative te iste opozicije sa DPS-om, predstavlja puzeću koaliciju sa DPS-om i grubo gaženje izborne volje većinske Crne Gore, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić. On je pozvao SNP da odustane od potpisivanja Memoranduma.

Pravu Crnu Goru naročito, kaže, zabrinjava najavljeno potpisivanje Memoranduma od strane njihovog predizbornog koalicionog partnera, SNP-a, "imajući u vidu da su nam isti glasači dali mandat, ne za to da pravimo ovakve saveze sa onima koji su decenijama u vidu DPS satelita štitili organizovani kriminal, zarad partijskih i drugih privilegija".

Milačić dodaje da se i Prava Crna Gora zalaže za bezrezervnu afirmaciju svih pripadnika manjinskih naroda.

"Ali nikako sa onim političkim predstavnicima tih naroda koji su decenijama zajedno sa DPS-om porobljavali Crnu Goru i sve njene građane, od kojih pojedine političke partije ni danas nemaju hrabrosti da otvoreno adresiraju na DPS, recimo, odgovornost za deportacije Bošnjaka početkom devedesetih", dodao je Milačić.

Najavljeni Memorandum o saradnji za Milačića posebno je sumnjiv i sporan zbog, kako je kazao, trenutka u kojem se dešava.

"Imajući u vidu da je DPS sa svojim satelitima, pa i onima koji će sjutra potpisati Memorandum, doživio politički debakl povlačenjem inicijative o izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore. Na ovaj način, ukoliko dođe do potpisivanja, konstituent koalicije „Za budućnost Crne Gore“ najdirektnije daje kiseonik cjelokupnoj opoziciji okupljenoj oko DPS-a", smatra Milačić.

Prema njegovim ocjenama, Memorandum više djeluje kao dio DPS-ovog lobističkog plana, nego kao politički proces koji rješava društvene probleme u Crnoj Gori.

"Podsjećam kolege iz SNP-a da su isti ti politički subjekti sa kojima sjutra namjeravate da potišete Memorandum, koliko bukvalno juče, imenom i prezimenom, uradili sve da sruše izbornu volju građana Crne Gore", navodi se u saopštenju Milačiča.

On poziva prije svega kolege iz SNP-a, da odustanu od Memoranduma sa, kako je kazao, "koalicijom oko DPS-a, a da svoje napore bez rezerve ulože u podršku manjinama koje su stavljene u težak položaj politikom upravo ovih manjinskih lidera kojima je šef Milo Đukanović".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније