Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

19. 01. 2022. 08:18   >>  08:21 10

MAROVIĆ

Nova vlada potrebna kako bi pokrenula integracije

Nova vlada nam je potrebna kako bi odlučno pokrenula evropske integracije a njen personalni sastav ne bi činile kompromitovane ličnosti i ličnosti koje izazivaju negativnu emociju kod građana, saopštila je potpredsjednica GP URA Jovana Marović.

Marović je objasnila zašto je manjinska Vlada rješenje za odlučno pokretanje procesa evropske integracije sa mrtve tačke i ubrzanje puta ka EU u koju želi 80% građanki i građana Crne Gore.

“Crna Gora pregovora devet i po godina za članstvo u EU i ovaj proces je već izvjesno vrijeme u zastoju, a protekla godina nije donijela prijeko potreban zamah kako bismo se izašli iz te apatije”, navodi se u saopštenju.

Navodi da osim rezultata u sektoru bezbjednosti, kojim koordinira potpredsjednik Vlade Abazović, u izvještaju Evropske komisije nema pozitivnih ocjena o napretku u reformama.

“Pa smo došli u situaciju da ni politička volja za odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala nije dovoljna ukoliko ne postoji ista agenda i isti prioriteti kod stranaka koje čine parlamentarnu većinu, što sada nije slučaj”, navodi se u saopštenju.

Proces pregovora je odavno prevazišao fazu usvajanja propisa i planova, a u protekloj godini, kako kaže ona, nismo vidjeli ništa novo i drugačije u odnosu na tehnokratski pristup koji je i do sada bio dominantan.

”Konkretni benefiti za građanke i građane, poput ukidanja rominga i drugih prava koja uživaju u EU, je ono za šta ćemo se zalagati i za šta imamo konkretne predloge i modele”, zaključila je Marović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније