Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. - M.M.Lj. ]

03. 02. 2022. 11:10   >>  20:26 37

ABAZOVIĆ UVJEREN

Biće još manje glasova za podršku Vladi

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da će na sjutrašnjoj sjednici Skupštine biti manje glasova za podršku Vladi Crne Gore, nego što je danas bilo za usvajanje dnevnog reda oko njegovog razrješenja. On je nakon sjednice Parlamenta na kojoj nije usvojen dnevni red istakao da je važno naći održivo rješenje.

Da je, kaže, sve bilo drugačije na današnjem glasanju u parlamentu "nikakav problem ne postoji".

"Jedina tendencija je da nađemo neko održivo rješenje koje će zemlju gurnuti naprijed. To je zadatak svih političkih subjekata. Mislim da će se vrlo slično završiti i sjutra”, kazao je on.

On je ranije danas kazao je da ne očekuje ništa spektakularno od današnje sjednice parlamenta na kojoj je zakazana rasprava o njegovom razrješenju.

U parlamentu je novinarima, uoči početka sjednice, kazao da će poštovati odluku poslanika kakva god ona bila.

"Najvažnija je stvar da Crna Gora što prije dobije evropsku vladu i krene deblokadu evropskog puta", rekao je Abazović, poručujući da svi glasaju onako kako misle da bi trebalo.

Očekuje da bude izglasano nepovjerenje postojećoj vladi: "Kako treba da izgleda buduća vlada, vjerovatno će biti više solucija. I izbori su opcija. A što se tiče postojeće vlade tu je kraj".

Idealni scenario bi, kaže Abazović, bio da imamo vladu koja će imati podršku najmanje 49 poslanika, koji žele da Crna Gora ide naprijed.

Ocjenjuje i da je situacija u Crnoj Gori redovna, ali da ima pojedinaca koji žele da dižu tenzije.

"Ne vidim da im okupljanja pred prvu sjednicu, ali su i ona dobrodošla samo da budu mirna. Ne možemo da zabranimo ljudima da koriste svoja ustavna prava", rekao je Abazović, navodeći da većina građana sve gledaju kao malo uzburkaniji politički život u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније