Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. ]

04. 02. 2022. 14:45 >> 15:03
12

ABAZOVIĆ PORUČIO

Rano je govoriti o budućem premijeru

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da očekuje izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj vladi, te da je ona svakako završila svoj mandat. On kaže i da je rano i neozbiljno govoriti o tome vidi li sebe kao premijera.

On je na pres konferenciji u parlamentu kazao da će se ubuduće promjene dešavati lakše u Crnoj Gori.

"Mislim da je Vlada odradila svoj mandat, neko će reći dobro, neko loše", rekao je Abazović, navodeći da je lično zadovoljan mnogim segmentima rada aktuelne vlade.

Najgora stvar je, kaže on, neizvjesnost: "Građani očekuju da se radi punom parom. ili će se brzo sastaviti nova vlada ili idemo na izbore. Nemamo vremena za gubljenje. Bilo bi neracionalno da uđemo u pregovore koji bi trajali mjesecima".

Zemlja se, kako je rekao, mora deblokirati. To je, kaže, obaveza svih političkih subjekata.

"Mandatar bi mogao biti bilo ko ko nože da obezbijedi podršku od najmanje 41 poslanika u crnogorskom parlamentu", kazao je Abazović, ne precizirajući ko bi to mogao to da bude.

U Crnoj Gori se, kako je rekao, ne događa ništa vanredno, pozivajući da se ponudi bolji koncept od onog koji oni predložili: "Put pomirenje ide uz naš prijedlog. To je moje duboko ubjeđenje. U to sam supersiguran".

"Ostajemo pri našem stavu koji ne mora da bude prihvaćen. Ko ima bolju ponudu neka je prezentuje, i mi ćemo se odrediti prema tome. Ne želim da se stvara utisak bilo kakve apokalipse u Crnoj Gori", rekao je Abazović, navodeći da je u Italiji palo 65 vlada za 40 godina.

Ponavlja da su spremni da idu u opoziciju, uz ocjenu da je put pomirenja u konceptu manjinske vlade.

Na pitanje vidi li sebe kao premijera, kaže da je jako rano i neozbiljno govoriti sada o tome. On, kako je rekao, podržava ustavno pravo građana na mirna okupljanja i proteste.

"Nema podataka i Uprava policije nema informacija o tome da postoje prijetnje po stabilnost", rekao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније