Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

04. 02. 2022. 16:48 >> 18:31
12

POTVRĐENO PORTALU

Vlada na telefonskoj sjednici usvojila odluku o državljanstvu

Na telefonskoj sjednici Vlade Crne Gore uprkos tome što je u Skupštini istovremeno sjednica na kojoj se raspravlja o nepovjerenju Vladi, usvojena je odluka o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom. potvrđeno je Portalu RTCG.

Na dnevnom redu je bio predlog Odluke o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Kako saznajemo, ministar unutrašnjih poslova, Sergej Sekulović, kazao je na sjednici da se "sve ovo radi", a da on o tome nije informisan. 

Tačka je stavljena na dnevni red bez znanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje je radilo na pripremi Odluke.

Predlagač ove Odluke je premijer. 

Portal RTCG objavljuje dnevni red ove telefonske sjednice. 

Prva tačka dnevnog reda je bio Predlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrdjivanje uslova za sticanje crnogorskog drzavljanstva prijemom. Potom predlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o unutrasnjoj organizaciji i sistematizaciji Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore

Na dnevnom redu bio je i predlog platforme za ucesce prof. dr. Injac, ministarke odbrane, na sastanku Sjevernoatlanskog savjeta na nivou ministara odbrane 16. I 17. februara 2022. godine, koji je oznacen stepenom tajnosti INTERNO.

Vlada je raspravljala i o predlogu za razrjesenje predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja Sergeja Sekulovica, ministra unutrasnjih poslova. Na dnevnom redu bio je i predlog za imenovanje predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja Andreja Milovića, drzavnog sekretara u ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava. Predloženo je da se raspravlja o predlogu za razrjesenje zamjenika predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja Borisa Marica.

Tu je bio i predlog za imenovanje zamjenika predsjednika komisije za kadrovska i administrativna pitanja Bojana Bozovica, drzavnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava. Takođe, i predlog za prestanak mandata v.d. generalne direktorice direktorata za izvrsenje krivicnih sankcija u ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Poslednja tačka dnevnog reda je bio predlog za postavljenje generalnog direktora direktorata za izvrsenje krivicnih sankcija u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније