Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

04. 02. 2022. 22:57 >> 02:54
13

BEČIĆ

Nezabilježeno da opozicija ne želi izbore

Lider Demokratske Crne Gore i predsjednik državnog parlamenta Aleksa Bečić kazao je da nije zabilježeno da opozicija u bilo kom trenutku ne želi izbore.

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su nepovjerenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

“Kada podnesete incijativu za rušenje vlade, a jedini sjedite u njoj, a pale vatromete oni koje smo zajedno pobijedili sa 220 hiljada građana, mislim da nema potrebe više komentarisati”, kazao je Bečić.

Prema njegovim riječima, danas su se desila tri parlamentarna apsurda, koja ne postoje nigdje u Evropi i svijetu.

“Prvi, da opozicija odbije da podrži odluku o skraćenju mandata i da idemo na vanredne parlamentarne izbore”, kazao je Bečić.

Kako je ocijenio, nije zabilježeno da opozicija u bilo kom trenutku ne želi izbore.

Drugi apsurd je, kako je rekao, da najmanja partija u parlamentarnoj većini sruši Vladu u kojoj je bila i sruši koncept za koji se zalagala.

“Treći apsurd je da upravo ona politička partija na čijoj izbornoj listi nije bio (Zdravko) Krivokapić, i ona koja nije imala nijednog ministra, a to su Demokrate, ostane na braniku izborne volje građana”, rekao je Bečić.

Na pitanje, ako lider URA Dritan Abazović ponudi saradnju u novoj vladi, Bečić je rekao da oni koji nijesu isključili mogućnost saradnje sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), moraju da daju čvrste garancije i isključe mogućnost paktiranja i saradnje sa DPS.

“Mi smatramo da je rješenje, da se isključi mogućnost saradnje sa DPS, možemo da pristupimo onome što je po meni jedino rješenje, dogovor u okviru parl većine i manjinskih partija”, poručio je on.

Bečić je kazao da je, ako ne može biti dogovora, najpoštenije otići na izbore.

“U svim demokratskim državama, ako nema dogovora, jedino rješenje su izbori”, naveo je Bečić.

On je ponovio da se ne smije prekrajati izborna volja.

Upitan, s obzirom da su usvojene izmjene zakona o lokalnoj samoupravi, da li će predsjednik države Milo Đukanović morati da pomjeri već raspisane izbore, Bečić je kazao da je to potrebno pitati predsjednika države. 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније