Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I.P. / M.M.Lj. ]

24. 02. 2022. 10:22   >>  10:23 6

U 18:30

DF će danas blokirati 17 saobraćajnica u CG

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić najavio je da će danas od 18 sati i 30 minuta krenuti akcija tog politilkog saveza pod nazivom "Blokadom protiv izdaje", koja će podrazumijevati blokadu 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori. To će biti, kako je rekao, opomena da ne pristaju na prevaru, izdaju i prekrajanje izborne volje građana.

Mandić je na jučeršnjoj pres konferenciji rekao da je 10.565 ljudi dalo brojeve telefona, te da su spremni da izađu na tih 17 punktova i zadrže se sat i po, kako bi poručili, navodi on, da ne dozvoljavaju prekrajanje izborne volje.

Građani će, kaže, moći nesmetano da saobraćaju i funkcionišu u svim crnogorskim gradovima, ali će biti blokada međugradskog saobraćaja, zbog čega su uputili izvinjenje građanima: "Da znaju da u tom vremenu ostanu kod kuće, kako me bi imali problema u zaustavljaju saobraćaja".

Punktovi na kojima će blokirati saobraćaj biće poznati sjutra, kaže Mandić, navodeći da je u pitanju "akcija opomene".

"U Podgorici će biti tri punkta. Nakon te opomene, sjutra ćete dobiti informacije i saznati šta je naša dalja akcija. Vrlo sam bio precizan da DF ne računa samo na vaninstitucionalna sredstva borbe, već i na institucionalna sredstva borbe koje nam stoje na raspolaganju", kazao je Mandić.

Strpljivo su, kaže, u prethodnom periodu tražili rješenja za izlazak iz političke krize, te kako bi imali vlast koja ne bi dozvolila povratak DPS-a.

"Radili smo pažljivo, gledali smo da ne povrijedimo nikog od naših koalicionih partnera. Bili smo obazrivi jer smo znali da moramo sjesti za sto. Prethodnih dana, juče i prekjuče, dobili smo informacije koje su veoma loše primljene u biračkom tijelu Koalicije Za budućnost Crne Gore, da je SNP već delegirala i pregovarača za konstituisanje manjinske vlade koju bi podržao DPS", rekao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније