Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

25. 02. 2022. 19:12   >>  20:01

ŠEHOVIĆ NAKON KONSULTACIJA

"Podrška evropskoj vladi sekularnog karaktera"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovara večeras sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem o mandataru za sastav nove vlade. Prije toga, Đukanović je razgovarao sa čelnikom SD-a Damirom Šehovićem.

Šehović je nakon razgovora kazao da je predočio predsjedniku države ciljeve SD-a vezano za buduću vladu.

On je istakao da će podržati svaku evropsku vladu koja će biti jasno sekularnog karaktera.

Uz to je poručio da ne vidi problem da funkcioneri SD-a, osim što bi podržali vladu i budu u takvoj vladi. 

Kako prenose mediji, SD će, po tvrdnji Šehovića, biti partner svim snagama kojima je evropska Crna Gora prioritet.

"Računam da će narednih dana biti završene konsultacije i da će nakon toga biti poznato ko će biti mandatar", rekao je Šehović.

Šehović je naveo da su prošle nedjelje imali razgovor sa predstavnicima Građanskog pokreta URA.

"Saopštili smo da bi morali da raščistimo s kleronacionalizmom, sa namjerom da se u Crnu Goru uvodi teokratija, da bi smo morali da raščistimo sa srednjevjekovnim sistemom vrijednosti da bi bili partneri”, kazao je Šehović.

Kako je kazao, ako principi koje su iznosili budu bili prihvatljivi za ostale, SD će biti spreman da podrži formiranje te vlade i da bude njen dio.

“Na predsjedniku je da procijeni ko bi mogao biti mandatar. Nijesam predlagao nikoga, s obzirom da je to ustavna nadležnost predsjednika države", rekao je Šehović.

Pozivu na konsultacije nijesu se odazvali predstavnici Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Iz Službe za informisanje predsjednika ranije danas je saopšteno da će konsultacije sa drugim političkim subjektima biti nastavljene naredne nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније