Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

26. 02. 2022. 14:48 >> 14:50
17

BUDUĆA VLADA

Premijer iz GP URA, vicepremijeri iz SNP-a i BS

Predstavnici Građanskog pokreta URA, SNP-a i manjinskih stranaka postigli su načelni dogovor da u manjinskoj vladi mjesto premijera pripadne GP URA, a po jedno mjesto vicepremijera SNP-u i Bošnjačkoj stranci.

Kako nezvanično saznaje Televizija Crne Gore, razgovarano je i o tome da SNP-u pripadnu resori - finansija, zdravstva, poljoprivrede, prosvjete i još jedan resor, kao i mjesto šefa parlamenta.

Manjinske partije trebalo bi da pokriju ministarstvo kapitalnih investicija, informacionog društva, ljudskih prava, te rada i socijalnog staranja. Opcija je i da budući ministar vanjskih poslova bude karijerni diplomata.

U novoj izvršnoj vlasti bi se, prema načelnom dogovoru, dio mjesta ostavio i za nestranačke ličnosti.

U konačnoj strukturi vlada bi imala 18 resora i tri mjesta potpredsjednika.

Podsjetimo, juče je predsjednik Milo Đukanović počeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa političkim strankama. Očekuje se da budu nastavljene najkasnije u ponedjeljak.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније