Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

27. 02. 2022. 22:11 >> 23:31
6

IBRAHIMOVIĆ

"Za nas najbitnije uvažavanje bošnjačkog naroda"

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je kazao da su na večerašnjim konsultacijama predsjedniku Milu Đukanoviću kazali da su im najbitniji programski ciljevi i interesi građana i uvažavanje bošnjačkog naroda. Kako je dodao, proces je u završnoj fazi i za njih je prihvatljivo da mandatar nove vlade bude predsjednik GP URA Dritan Abazović.

"Važni su resori, ali prije svega su nam važni programski ciljevi i interesi građana, uvažavanje Bošnjačke stranke i bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i to smo predočili predsjedniku Đukanoviću. Ciljevi su demokratizacija društva, da napokon etnička distanca bude na evropskom nivou. One partije koje budu uvažavale minimum ovoga, naravno da ćemo sa njima konstituisati novu vladu", kazao je Ibrahimović.

Poručio je da u ovom periodu kada su galopirajuće cijene namirnica, zdravstvena kriza, svi treba da se izdignu iznad partikularnih interesa i daju doprinos i građanima poruče da postoji taj broj koji može doprinijeti bržem evropskom putu.

"Napokon da otvorimo institucije države i zavrijedimo pažnju, da nastavimo onaj put koji je zaustavila ova vlada i da budemo što brži na putu evropskih integracija i prva naredna članica u EU", kazao je Ibrahimović.

Istakao je da su sa Đukanovićem pričali kako da se dođe to konsenzusa oko tri-četiri glavna principa, evropskih vrijednosti, demokratizacije društva i evropski put Crne Gore.

"Vjerujem da smo u završnoj fazi, 4. mart je krajni rok i pozivam sve aktere da budemo ozbiljni i odgovorni prema građanima i da se što prije dogovorimo. A što se tiče Bošnjačke stranke, tu smo i najbliži, da za sada Abazović bude mandatar", naveo je Ibrahimović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније