Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

02. 03. 2022. 23:46 >> 23:52
1

KABINET PREDSJEDNIKA

"Bez odluka zbog tendecioznog tumačenja Krivokapića"

Iako su postojale sve pretpostavke za utvrđivanje predloženih odluka Savjeta za odbranu i bezbjednost, čime bi se potvrdila dosadašnja neupitna odgovornost Crne Gore kao članice u ispunjavanju obaveza, sa žaljenjem konstatujemo da zbog politički tendencioznog tumačenja pozitivnih propisa od strane predsjednika Vlade, to nije učinjeno, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Kako navode, Đukanović je danas sazvao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost u skladu sa obavezama koje proističu iz članstva u NATO.

"Iako su postojale sve pretpostavke za utvrđivanje predloženih odluka, čime bi se potvrdila dosadašnja neupitna odgovornost CG kao članice u ispunjavanju obaveza, sa žaljenjem konstatujemo da zbog politički tendencioznog tumačenja pozitivnih propisa od strane predsjednika Vlade, to nije učinjeno", navode iz kabineta.

Posve je, kako ističu, neprihvatljivo i deplasirano obrazloženje da upražnjeno mjesto predsjednika Skupštine, kao posljedica njegovog razrješenja, ujedno znači i nefunkcionalnost Savjeta za odbranu i bezbjednost, odnosno nemogućnost da obavlja svoje nadležnosti precizno propisane Ustavom.

"Time se u konačnom doprinijelo stvaranju utiska o institucionalnoj blokadi i nesposobnosti države da ispunjava preuzete međunarodne obaveze", navode u saopštenju.

Ističu da su neistinite i zlonamjerne tvrdnje da je Savjet danas trebalo da odlučuje o slanju crnogorskih vojnika u Ukrajinu.

"Takvu odluku u redovnoj proceduri Savjet ne može donijeti bez rasprave i potvrde crnogorskog parlamenta", zaključuju iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније