Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2013. 11:48 >> 11:42
4

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Bojović: Problem je i izborni zakon

Potencijalni predsjednički kandidat Rade Bojović kazao da je ubijeđen da je znatno više onih koji bi glasali za njega od onih koji su spremni da daju potpis podrške kandidaturi, ali i da smatra da je problem u samom izbornom zakonu jer on, kao nezavisni kandidat nema pravo da ima svoga predstavnika pored knjige u koju se vrši upisivanje podrške, a da to imaju DPS i Demokratski front.

„Zakon je pravljen kao jedan veliki politički dil DPS-a i SNP-a 2007. godine, a prvi put primijenjen 2008., sa namjerom da se nezavisni kandidati, pa čak i predstavnici malih političkih partija onemoguće da učestvuju na izborima. Zakon je od strane međunarodnih eksperata već osporen i on će sigurno biti ukunut u okviru usklađivanja političkog zakonodavstva sa pravilima Evropske unije, jer ovakav zakon ne postoji u zapadnim demokratijama“, kazao je Bojović kotorskom Skala radiju.

Bojović je kazao da je u trku ušao vjerujući da će se naći dovoljan broj građana oslobođenih od partijskih uticaja koji će dati potpis podrške. Međutim, kampanja je pokazala da postoje razni oblici strahova građana, poput onog da će ih, ako daju potpis indentifikovati partije, pa nije važno da li je to partija vlasti kao najmoćnija, ili opozicioni Demokratski front i da im to može stvarati razne neprijatnosti u njihovom građanskom životu. „To je tragično, ali je to dominantno osjećaj u cijeloj Crnoj Gori, i na jugu i sjeveru“.

Bojović je kazao da ga, ipak, ništa neće demotivisati, da, zajedno sa ljudima koji rade na terenu, pokušati da uradi sve što je moguće do 18. marta, do kada se mogu prikupljati potpisi za predsjedničku kandidaturu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније