Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 01. 2014. 08:08 >> 08:08
2

ŠABOVIĆ OCIJENIO

Treba nam pokret, a ne blok

SDP još nije uputio poziv Pozitivnoj i Forumu 2010 na pregovore o formiranju takozvanog državotovornog bloka i pored toga što će uskoro, odnosno na proljeće, biti održani lokalni izbori u više crnogorskih gradova.


Poslanik SDP-a Džavid Šabović rekao je Dnevnim novinama da bi njegova partija to što prije trebalo da uradi, navodeći da bi budući savez trebalo da objedini sve koji žele demokratske promjene u Crnoj Gori.

On je kazao da naziv državotvorni blok nije "najsrećnije izabran termin", ističući da bi na predstojećim lokalnim izborima trebalo da se pojavi jedan širi pokret.

"To je termin koji se koristi u posljednje vrijeme, ali ne znam šta bi trebalo da znači ili preciznije koje bi sve političke subjekte trebalo da obuhvati. Treba ići sa jednim širim pokretom, jer ne znam ko bi imao pravo da drugome ne dozvoli da uđe u takav pokret, jer to ne razbija neku vrstu sukoba. Blok znači da imate nekog protiv koga se organizujete, a ja to ne bih, ja bih jedan pokret, koji nema blokova, a ispod kojeg će se svi organizovati, da bi bili konačno demokratska država. Jer je stvarno dosta afera, te snimaka, te prijetnji poslije, dakle svega onoga što prati izbore, službena auta, socijale uoči izbora itd. Da narod kada glasa ne mora da se plaši da će biti ugrožen on ili neko iz njegove porodice i da jednostavno shvati da je to trenutak njegovog izbora", rekao je poslanik SDP-a.

Uvjeren je da izbori u Podgorici mogu presuditi da li će SDP ostati u izvršnoj vlasti.

"Ukoliko izbori u Podgorici pokažu ono što želim, tražim, nadam se i očekujem, da građani Podgorice u kojoj živi dobar dio Crne Gore kažu da žele promjene, onda je na svima nama koji na neki način želimo da doprinesemo demokratskim promjenama da se uključimo u to i da naviknemo crnogorsko javno mjenje da je sreća da se svakog izbornog ciklusa mijenja vlast", kazao je Šabović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније