Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 01. 2014. 17:31 >> 17:31
1

ULCINJ, IZBORI

Pajović: Morsko dobro-Vladin usisivač

Poluga kojom se Ulcinjem gazduje iz Podgorice je Morsko dobro koje je postalo Vladina mašina za isisavanje novca iz Ulcinja, kazao je predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

Građani Ulcinja su svoji na svome, u svojoj kući, ali se „njihovom avlijom gazduje iz Podgorice“, kazao je lider Pozitivne.

„Povlačenjem linija svojih ingerencija Morsko dobro je  nepravedno prema Ulcinju. Prosječna širina morskog dobra je u Kotoru 32, u Budvi 54, a u Ulcinju 565 metara. To znači da Ulcinjani ne mogu upravljati površinom od 33 miliona kvadratnih metara. Time se lokalnoj samoupravi onemogućavaju, prije svega  da od te imovina ubira prihode i od toga naravno da živi“, kazao je Pajović.

Lider Pozitivne tvrdi da, kada se proda Trsteno, pare, normalno, idu u kotorsku kasu, kada se proda Maljevik - pare logično idu u barsku kasu, kada se proda Zavala - pare prirodno idu u budvansku opštinu.

„Kada se proda Solana pare “normalno” ne idu u ulcinjsku kasu. Šta je uradila lokalna vlast da bi to spriječila i promijenila. Kao što vidite ništa. Njihova nesposobnost dovela je Ulcinj na granicu siromaštva. Sve partije su bile u toj vlasti I svi su, svjedoci ste toga pokazali koliko žele, umiju i mogu“, kaže Pajović, navodeći da je alternativa Pozitivna Crna Gora sa novim mladim ljudima, novom snagom i novim idejama.

„Pozitivna će uraditi sve da se Zakon o Morskom dobru promijeni u korist Ulcinja i njegovih građana kako bi se prekinula  trenutna diskriminatorska politika vladajuće elite prema gradu. Pozitivna Crna Gora ima realan i ostvariv ekonomski program za Ulcinj zasnovan na činjenici da je ovaj grad teritorija sa najviše potencijala u Crnoj Gori pa i u regionu“.

Lider Pozitivne smatra da se, u posljednjih 25 godina, u Ulcinju otvaralo i pokretalo samo pred izbore, a zatvaralo i zaustavljalo čim se oformi nova vlast.

„Pozitivna ima ideje, plan i viziju. I što je jednako važno ljude koji umiju, znaju i hoće da tu viziju pretoče u stvarnost u korist građana Ulcinja“, zaključio je lider Pozitivne Darko Pajović.

Nosilac liste „Srcem za Ulcinj“, poslanik  Pozitivne Dritan Abazović je izjavio da je ta stran, bez dileme, jedina alaternativa postojećoj vlasti u Ulcinju.

„Svi su ostali bili na vlasti i pokazali koliko vole ovaj grad, dajući prednost sopstvenim interesima u odnosu na javno dobro. Mi smo mlada ekipa, kreativna i bez predrasuda sa realnom vizijom razvoja grada Ulcinja, opisane u našem programu“, kazao je Abazović.

Iako, kako kaže, ne trče za funkcijama, spremni su da preuzmu odgovornost,i otvoreni za saradnju sa svima koji žele dobro o ovom gradu.

„Ukoliko nam građani Ulcinja daju povjerenje, u kratkom periodu reformisaćemo lokalnu administraciju i vrlo brzo uspostaviti sistem koji će se odraziti na stvaranje kvalitetnijih uslova za poslovni ambijent. Bićemo posvećeni očuvanju autentičnosti grada, očuvanju prostora i održivom razvoju. Ulcinj zalužuje bolju upravu i ljudi koji ga predstavljaju moraju biti dostojni njegove istorije i tradicije", kazao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније