Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

05. 01. 2023. 13:05 >> 13:09
4

"OTKAZANO GOSTOPRIMSTVO”

Kovačević: Premijerov populizam neprihvatljiv; Abazović: Došao sam da pomognem

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević nije danas htio da primi delegaciju Vlade, predvođenju premijerom Dritanom Abazoviće, koja je boravila u tom gradu. “Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtjevima premijer Dritan Abazović i njegova vlada bi da marketinški "popeglaju" ovom posjetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja”, naveo je Kovačević. Abazović je odgovorio da je došao da pomogne građanima Pljevalja i da je dobrodošao svako ko želi da učestvuje u tome.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, zajedno sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković - Đurović i ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem uručio je pljevaljskoj bolnici prečišćivače vazduha, i najavio da slijedi dodjela prečišćavača školama i vrtićima.

“I pored prepoznatljivog pljevaljskog domaćinskog odnosa prema gostima ovaj put smo ipak odlučili da premijeru otkažemo gostoprimstvo iako nam je, za razliku od prethodne dvije posjete, ovaj put najavio svoj dolazak. Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtjevima gospodina Abazović i njegova Vlada bi da marketinški „popeglaju“ ovom posjetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja. Ovim gestom, pozerstvu i populizmu gospodina Abazovića, želimo jasno staviti do znanja da nam je takav pristup od strane najodgovornijeg organa Izvršne vlasti neprihvatljiv. Namjeru da u svoje putujuće lutkarsko pozorište uvuče i lokalnu samoupravu u Pljevljima nijesmo dozvolili”, naveo je Kovačević.

Kaže i da lokalna vlast nije željela da učestvuje u nadmetanju da se na ozbiljnom problemu pravi, kako ističe, jeftina politička promocija.

“I do sada se svaka priča sa trenutnim premijerom završavala upravo time. Dakle, njegovom ličnom promocijom, a rezultati i konkretne aktivnosti su uvijek izostajale”, navodi Kovačević.

Kaže i da je tako bilo od samog početka.

“Počev od pitanja saobraćajne blokade grada, preko gubitka donacije slovenačke Vlade od preko milion eura za sanaciju vodoizvorišta Breznica, jer Vlada Crne Gore nije ispoštovala svoje obaveze, pa do izgradnje nove bolnice koju danas po treći put najavljuje. Posljednji put kad je najavljena njena gradnja jedina aktivnost koja je uslijedila nakon toga je bilo uklanjanje sredstava iz kapitalnog budžeta za taj projekat”, ističe Kovačević.

On kaže i da svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove Vlade, a odnosili su se na Pljevlja nijesu realizovani.

“Vremena za jalove priče stvarno više nemamo. Koristim priliku da pozovem sve one koji stvarno žele, imaju znanja i volje da zajednički radimo na rješavanju ekoloških problema grada. Vrata Opštine Pljevlja su za takve uvijek otvorena. Do tada, molim današnje posjetioce da ne siju dodatnu maglu u Pljevljima”, zaključio je Kovačević.

Abazović: Odgovorno da se odnose prema građanima 

Na drugoj strani premijer Abazović nije htio da komentariše to što je Kovačević odbio da primi delagiju Vlade.

“Nemam problem sa tim ja sam došao da pomognem građanima Pljevalja, ko želi da učestvuje u tome dobro je došao, ko ne želi nemam namjeru da polemišem sa njima. Mislim da treba odgovorno da se odnose prema građanima da je bilo sreće i pameti naročito od te prethodne lokalne i držane vlasti mi ne bi pričali dana o ovome”, zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније