Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

12. 05. 2023. 15:47 >> 15:56

ĐUKANOVIĆ URUČIO

Dmohovskom orden za naročite zasluge

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je odlazećeg ambasadora Republike Poljske Artura Dmohovskog visokim državnim priznanjem, Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena, koje se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović je primio Dmohovskog u oproštajnu posjetu i zahvalio mu za doprinos ostvarenjima crnogorskih nacionalnih interesa koji se ogleda i u unapređenju bilateralnih odnosa dvije države.

"Posebno je istakao značaj pravilnog razumijevanja evropskih aspiracija Crne Gore i snažnu podršku Poljske integraciji Crne Gore i Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Predsjednik je visoko ocijenio tradicionalno prijateljske i dobre odnose, koji su, kako je kazao, tokom mandata ambasadora Dmohovskog dovedeni na viši nivo, intenziviranjem dijaloga na najvišem nivou kroz posjete predsjednika Dude Crnoj Gori i Đukanovića Poljskoj.

"Bliskost i solidarnost dva naroda i država potvrdila su dodatno i iskušenja kroz koja prolazimo u uslovima ugroženog mira u Evropi", kazao je predsjednik.

Ambasador Dmohovski je zahvalio Đukanoviću na visokom odlikovanju što je za njega izuzetna čast.

"Uz zahvalnost za odličnu saradnju, partnerstvo i profesionalan odnos, kazao je da će Crna Gora uvijek imati posebno mjesto u srcima njegove porodice. Uprkos izazovima kovid pandemije i rata u Ukrajini, odnosi dvije zemlje u prethodnom periodu podignuti su na najviši nivo uz nadu da će se tako i nastaviti. Dmohovski je naglasio da trenutno izazovno političko okruženje zahtijeva podršku partnera kao što je Crna Gora sa kojima ćemo govoriti zajedničkim glasom. Ambasador je poručio da Poljska ostaje zagovornik proširenja EU i što skorijeg pristupanja Crne Gore, što je interes i EU", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније