Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2014. 13:27 >> 13:27
3

“OTIMAČINA MANDATA“

LP: Stop političko - tajkunskoj mafiji

Povodom, kako kažu, „medijskog“, a ne službenog napuštanja Liberalne partije odbornika u Skupštini Opštine Bar - Matije Ćetkovića, zbog navodnog „neslaganja sa vrhom partije“ na samom isteku njegovog mandata, ta partija zahtijeva da im on odmah vrati mandat koji su osvojili na lokalnim izborima 2010.godine.

Iz LP tvrde da je Ćetkoviću, sticajem nesrećnih okolnosti, mandat dopao u ruke, prije nešto više od godinu dana.

„Istovremeno, zahtijevamo od Centara bezbjednosti i Osnovnih državnih tužioca u Baru i Bijelom Polju, jer se slično nedavno desilo sa odbornikom Bilsenom Idrizovićem u Skupštini opštine Bijelo Polje, da hitno istraže kako su mandati LP na isteku mandata odbornika oteti, postoje brojne indicije da se u oba slučaja umiješala političko - tajkunska mafija i da je u pitanju čista politička korupcija“, navodi se u saopštenju te partije.

Navode da su, takođe u Baru, provaljene i opljačkane prostorije LP i odnijeta vrijedna dokumentacija.

„Podnijećemo krivične prijave protiv nepoznatog počinioca,  a policija  mora da nas hitno obavijesti da li su  pljačkanje kancelarije i krađa odborničkog mandata povezani. Liberalna partija će u Skupštini Crne Gore tražiti određenje matičnih Odbora, ali i Plenuma, oko učestale krađe mandata „manjim“ političkim partijama i prenošenja drugim političkim subjektima, koji nemaju nikakve veze sa njihovim osvajanjem i glasanjem birača“, navodi se u saopštenju.

Isto tako, povodom više puta ponovljenog nasilnog ulaska u kancelarije Opštinskog odbora LP, koje se nalaze u zgradi Opštine u Baru, liberali upućuju javni poziv nadležnim institucijama, kao i rukovodstvu Opštine i SO Bar da preduzme hitnu akciju „kako bi se sa ovim besramnim djelom napokon prestalo, a vinovnici već jednom priveli i sankcionisali u skladu sa zakonom i  propisanim kaznama za ovo krivično djelo“.

Kako navodi generalni sekretar Liberalne partije Esad Šainović, u toj partiji smatraju da su prošla vremena u kojima su počinioci ovakvih sramnih krivičnih djela bili abolirani od strane vlasti i pravosudnih organa, a liberali/ke izloženi napadima svake vrste bez želje da im se omogući minimum  zaštite.

„Nema tog oblika političkog pritiska, vrbovanja i potkupljivanja, koji može barske i crnogorske liberale/ke pokolebati na svom dvadestčetvorogodišnjem časnom i viteškom putu izgradnje demokratije i liberalizma u Crnoj Gori“, navodi sae u saopštenju i nadležne pozivaju „da aršini budi jednaki prema svim provalnicima stranačkih kancelarija u Crnoj Gori, kako u Beranama tako i u Baru, bez selekcije, a otimačima mandata da ih odmah vrate LP koja ih je osvojila na lokalnim izborima 2010.godine“.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније