Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

10. 07. 2023. 15:10 >> 15:21
5

"PRAVDA ZA SVE"

Leposavić: Povučene žalbe kod Ustavnog suda, SDP-u srećan put u prošlost

Biračima SDP-a i svim građanima želimo sve najbolje, ovoj partiji srećan put u prošlost, a novoj vladi uspjeh u radu u opštem interesu. Kada je u pitanju Narodni pokret "Pravda za sve" naša borba će da potraje, rekao je čelnik tog pokreta Vladimir Leposavić.  

"U cilju blagovremenog, tačnog i potpunog informisanja prevashodno građana koji su birači Narodnog pokreta 'Pravda za sve' ali i svih ostalih, obavještavam javnost da sam juče, 9. jula 2023 godine, u 15:30h povukao žalbu – prethodno predatu Ustavnom sudu zbog propusta Opštinske izborne komisije Kolašin da donese odluku o raspisivanju ponovnih izbora na biračkom mjestu broj jedan.  Rezultati ponovljenih izbora na jednom biračkom mjestu na Cetinju pokazali su da je moja nedavna ocjena da se politički sistem raspao, a da se pravni nalazi pred kolapsom, nažalost, tačna. Naime, SDP, inače partija prošlosti, povećala je broj glasova na jednom biračkom mjestu za preko 200 odsto za svega nekoliko sedmica, osvojivši preko 80 odsto glasova što je svojstveno samo najrigidnijim jednopartijskim sistemima", kazao je Leposavić. 

Kako kaže, sama ta činjenica, sve i da nije bilo drugih nepravilnosti, dovoljna je da za Specijalnog državnog tužioca stvori osnov sumnje da je u ovom slučaju izvršeno više krivičnih djela.

"Budući da bi pomenuta partija ovakvim radnjama izvjesno ostvarila parlamentarni status na sledećim ponovljenim izborima, koje je inicirao Narodni pokret 'Pravda za sve' odlučili smo da u najkraćem roku promijenimo strategiju i ne dozvolimo da naša borba za vladavinu prava i jednakost svih pred zakonom bude zloupotrebljena za potpuno suprotne političke ciljeve. Takođe, Narodni pokret 'Pravda za sve' nije namjeravao da prolongira proglašenje konačnih rezultata izbora više nego što je to potrebno za zadovoljenje pravde prema svojim biračima, ali su informacije koje smo posjedovali jasno ukazivale da je SDP, sa svojim političkim pomagačima, upravo namjeravao da i na ovaj način zloupotrebi izborne procedure", poručio je Leposavić. 

Kako poručuje, čuvajući svoj i ugled građana koji su nam dali podršku, "odlučili smo da svojim političkim i pravnim ciljevima u ovom trenutku pretpostavimo interes stabilnije i civilizovanije političke budućnosti za sve".

"Iz istog razloga sam juče povukao Prigovor na propust upućen DIK-u zbog neregularnosti koje su naši članovi registrovali na nekoliko biračkih mjesta u Podgorici, a danas i preostale žalbe ranije upućene Ustavnom sudu zbog nepravilnosti na biračkim mjestima u Baru, Budvi i Nikšiću. Ostale žalbe Ustavnom sudu nećemo podnositi. U uslovima posredničke demokratije, ocijenili smo da je ovakva odluka u najboljem interesu ljudi koji su ukazali povjerenje Narodnom pokretu 'Pravda za sve' jer smo svojim predizbornim programom jasno obećali uspostavljanje pravne države i eliminaciju svih oblika diskriminacije. Upravo je SDP, decenijski član i partner kriminalnog režima, institucionalizovao brojne forme diskriminacije koje još uvijek traju, ali i govor mržnje i svakodnevnu prezentaciju sirovog šovinizma – čemu su naročito i u prvom redu bili izloženi građani-birači pokreta 'Pravda za sve", cijeni Leposavić. 

Kako tvrdi, vjerujemo da će naša odluka doprinijeti "da se smanji broj jurišnika na naše svetinje i Ustavom zagarantovane slobode i prava građana".

"Imajući u vidu volju građana koju su iskazali na ovim izborima kao i prilike, ili bolje reći, neprilike u kojima se nalazi cijelo društvo, uvjereni smo da je ovo najveći obim pravde koji u ovom trenutku možemo da isporučimo našim biračima, a da pri tom ne ugrozimo druge njihove i opšte interese. Biračima SDP-a i svim građanima želimo sve najbolje, ovoj partiji srećan put u prošlost, a novoj vladi uspjeh u radu u opštem interesu. Kada je u pitanju Narodni pokret 'Pravda za sve',naša borba će da potraje", rekao je Leposavić. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније