Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

13. 07. 2023. 10:55 >> 10:56

ČESTITKA ŠĆEKIĆA

"Sačuvaćemo državu časnim radom i borbom za opšte dobro"

U savremenom svijetu našu državu sačuvaćemo, tako što ćemo časno raditi, boriti se za opšte dobro i za svakog građanina podjednako, tako što ćemo se sjećati koliko smo istorijski preplatili cijenu ratovanja i da je očuvanje mira obaveza prema budućim generacijama. Samo uz poštovanje i očuvanje naših vrijednosti, uz podsjećanje na 13. jul i vertikalu državnosti i antifašizma i činjenicu da nam je on i donio sve savremene tekovine, svim građanima Crne Gore čestitam ovaj svijetli datum, poručio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić čestitao je građanima Crne Gore 13. jul - Dan državnosti.

"U bogatoj istoriji naše države 13. jul je svijetli datum koji objedinjuje dva značajna događaja. Trinaestog jula 1878. godine Crna Gora je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno - pravno priznanje, definitivno je međunarodno potvrđen državni suverenitet, zahvaljujući dugoj oružanoj i političkoj borbi našeg naroda za očuvanje nezavisnosti i slobode i 13. jula 1941. godine, dan koji nam pokazuje kako se čuva dostojanstvo Crne Gore, dan kada je najmanja država među južnoslovenskim narodima imala hrabrosti da ustane, pruži otpor i pokaže porobljenoj Evropi kojim putem da krene i kako se izboriti u borbi protiv fašizma", naveo je Šćekić u čestitki.

On je poručio da se da ponosom sjećamo naših predaka koji su stvarali državu i koji su se borili za slobodu kao vječnu i neprolaznu vrijednost čovječanstva, "a generacijama koje dolaze prenosimo svjedočanstvo o njihovoj hrabrosti, junaštvu, veličanstvenom podvigu i otporu koji su pružili i postali primjer u Evropi i šire, kako se brani i bori za slobodu".

"Uvjeren sam da će nas ovaj veliki datum uvijek opominjati da moramo biti spremni za buduće izazove koje donose dani pred nama i da ćemo upravo zbog toga nastaviti još snažnije i još brže da radimo na napretku Crne Gore, zbog njenih građana i njihovog prosperitetnijeg života. U savremenom svijetu našu državu sačuvaćemo, tako što ćemo časno raditi, boriti se za opšte dobro i za svakog građanina podjednako, tako što ćemo se sjećati koliko smo istorijski preplatili cijenu ratovanja i da je očuvanje mira obaveza prema budućim generacijama. Samo uz poštovanje i očuvanje naših vrijednosti, uz podsjećanje na 13. jul i vertikalu državnosti i antifašizma i činjenicu da nam je on i donio sve savremene tekovine, svim građanima Crne Gore čestitam ovaj svijetli datum", poručio je Šćekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније