Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 03. 2014. 19:11 >> 19:12
50

BILO I CRNOGORSKIH

Šćekić: Za srpske zastave odgovorna vlast

Za srpske zastave koje su se u izbornoj noći vijorile u Beranama, odgovorna je crnogorska vlast koja je zastavu poistovijetila sa partijom, kazao je budući predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, gostujući u emisiji "Živa istina".

On kaže da to što su Socijalistička narodna partija i Demokratski front zajedno osvojili vlast u Beranama, ne znači da će ta koalicija nastupati zajedno na izborima u drugim gradovima.

"Lider DF-a Miodrag Lekić je u samom predizbornom procesu najavio samostalan izlazak na naredne izbore u crnogorskim opštinama. SNP je dovoljno ozbiljna i jaka partija da može da izađe sama na izbore i da ostvari kvalitetan rezultat", saopštio je Šćekić.

On ne vidi problem u tome što se u Beranama, nakon pobjede koalicije SNP-DF, slavilo sa trobojkama. Šćekić objašnjava da je to bilo narodno veselje gdje je bilo i drugih zastava, prije svega crnogorskih.

"Mislim da je to odgovornost prije svega vlasti koja je državnu zastavu poistovijetila sa jednom partijom. Da li mi treba da gušimo osjećanja pojedinih ljudi, ma kako se oni izjašnjavali? Volio bih da mi neko pokaže tog pojedinca koji je te večeri slavio u Beranama, a da ne voli Crnu Goru", naglasio je on.

Kao budući prvi čovjek Berana, Šćekić je kazao da će na ključnim mjestima biti zapošljeni ljudi sa visokim profesionalnim i moralnim karakteristikama.

"To će biti oni koji mogu da odgovore određenoj funkciji i koji će da doprinesu razvoju grada. Nećemo raditi ono što je prethodna vlast radila", poručio je Šćekić.

Glavni cilj nov vlasti u Beranama je, kaže Šćekić, oporavak grada.  "To, međutim, neće biti lak zadatak pošto je prethodna vlast ostavila brojne problem i dugove", istakao je on.

Zato će, navodi Šćekić, kada sjedne u fotelju predsjednika Opštine prvo pozvati Državnu revizorsku instituciju, kako bi se utvrdilo pravo stanje u kojem se grad nalazi.

Пратите нас на

Коментари50

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније