Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 03. 2014. 19:34 >> 19:36
5

PREDSJEDNIŠTVO DPS-A

Nadležni da ispitaju napade u Beranama

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista pozvalo je nadležne državne organe da sprovedu efikasnu istragu o napadima na imovinu i aktiviste te stranke tokom i prije izbora u Beranama.

Kako je saopšteno iz DPS-a, na sjednici Predsjedništva stranke, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmtarani su rezulatati lokalnih izbora u Beranama, održanih 9. marta, kao i buduće aktivnosti partije u smislu pripreme za predstojeće izbore u 12 crnogorskih opština.

"I pored činjenice da je DPS osvojila najveći broj glasova u Beranama u odnosu na prethodne izborne cikluse, neračunajući rezulate iz Petnjice, to nije bilo dovoljno da se osvoji  većina. Povećanje broja mandata sa 16 na 17, zatim rast povjerenja građana od 6,7 odsto u odnosu na rezulatat koalicije DPS-SDP-LP od prije dvije godine potvrđuju da politika DPS-a ima jako uporište i podršku građana Berana", poručuju iz DPS-a.

Predsjedništvo DPS-a je izrazilo zabrinutost zbog nasilničkog ponašanja predstavnika pojedinih opozicionih partija prema aktivistima te partije, koje je kulminiralo netrpeljivošću iskazanom prema nacionalnim manjinama u noći nakon izbora.

"Predsjedništvo je pozvalo nadležne državne organe da sprovedu efikasnu istragu u vezi obijanja kancelarija DPS-a u noći između 4. i 5. marta, zatim napada koji su se dogodili 9. marta u privatnim kućama, kao i da daju odgovore javnosti o autentičnosti ukradenog materijala naših aktivista koji danima objavljuju pojedini mediji, a koje svakodnevno demantuju građani sa spornih spiskova", poručuju iz DPS-a.

Na sjednici je dogovoreno da se organizuju sastanci u opštinskim organizacijama DPS u cilju adekvatne pripreme za lokalne izbore koji će biti održani na proljeće.

"Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo kampanjom partije u smislu promovisanja NATO vrijednosti i ocijenilo da razgovor sa građanima koji se vodi na raznim nivoima  daje rezultate, čemu svjedoči i posljednje istraživanje javnog mnjenja koje potvrđuje da je veći broj podržavaoca NATO integracije u odnosu na njene oponente", poručuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније