Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Мина [ R.B. ]

28. 07. 2023. 15:03 >> 15:03
2

ĐURKOVIĆ PORUČIO

"Sastaviti Vladu koja će imati podršku zapadnih partnera"

Budući mandatar treba da sastavi Vladu koja će imati zagarantovanu punu kooperativnost i podršku zapadnih partnera, imajući u vidu ekonomske i bezbjednosne izazove u državi, poručio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD), Miloš Đuričković.

On je kazao da rukovodstvo Pokreta Evropa sad (PES), ako im je uopšte i stalo, treba konačno da čuje stav Brisela i Vašingtona da “Vlada u čiji bi sastav ušao kadar koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) neće imati njihovu podršku”.

Jednako je važno, kako je rekao Đuričković, da istu poruku ponove i partije manjina i proevropske partije, ako ne i oštriju.

U SD-u, kako je naveo, smatraju da PES ne treba da dobije nijedan glas podrške proevropskih i manjinskih partija, ako planira Vladu sa ZBCG, ili Građanskim pokretom URA.

“Namjera rukovodstva PES-a da napravi Vladu sa Demokratskim frontom (DF), ukoliko uspiju, bila bi garant da će Crna Gora nastaviti dalju stagnaciju u evropskim integracijama, ali i gotovo izvjesno nazadovanje u tom procesu”, ocijenio je Đuričković.

On je rekao da to nije samo stav njihovih političkih oponenata, koji sa pravom nose epitet jedinih evropskih snaga u Crnoj Gori, već i Brisela i Vašingtona.

Taj stav, kako je dodao Đuričković, ponovljen je mnogo puta.

“To što rukovodstvo PES-a ima želudac da formira vlast u Beranama, Pljevljima, Zeti sa osvjedočenim negatorima države, njene zastave i himne, građanskog koncepta, genocida u Srebrenici, protivnicima EU i NATO-a, podržavaocima ruske agresije, ne znači da je neko u Briselu ili Vašingtonu zainteresovan za saradnju sa Vladom koja bi imala takve subjekte u sastavu”, kazao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu težak ekonomski i bezbjednosni izazov u kojem se Crna Gora nalazi, a koji će u naredne četiri godine biti značajno komplikovaniji, mudro je sastaviti Vladu koja će imati zagarantovanu punu kooperativnost i podršku zapadnih partnera.

„Besomučno trošenje vremena na propala rješenja i propuštanje šanse da postanemo dio EU - tako bi se mogle opisati prethodne tri godine vladavine raznoraznih politički struktura, oličenih u DF-u i pokretu URA, kao i njihovim vrhovnim poglavarima”, kazao je Đuričković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније