Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ T.S. ]

25. 09. 2023. 14:06 >> 15:20

SJEDNICA NI DANAS NIJE ODRŽANA

Za smjenu Ćulafića još jedan pokušaj

Nakon što ni danas nije održana sjednica SO Andrijevica po inicijativi za smjenu predsjednika opštine Željka Ćulafića (SNP), podnosiocima inicijative je preostao još jedan pokušaj do 4. oktobra, kada ističe rok od tri mjeseca od zakazivanja prve sjednice SO.

To je Portalu RTCG protumačio predsjednik opštine, koji je kazao da su sve optužbe na njegov račun u vezi sa onemogućavanjem održavanja sjednica od strane građana neutemeljene.

“Ja sa time što građani onemogućavaju održavanje sjednica SO, nemam nikakve veze. Još jedna sjednica je planirana za 4. septembar, i onda šest mjeseci nema prava da se podnosi ista inicijativa”, kazao je Ćulafić.

Odbornici DPS-a i jedan odbornik Mijomir Dragović, inicijativu za smjenu predsjednika opštine Andrijevica predali su 16. juna, a prva sjednica je zakazana 4. jula.

Od tada su građani Andrijevice sprečavali održavanje sjednica koje su redovno zakazivane.

Vladajuću koaliciju u Andrijevici koju čine SNP, DF i Demokrate u međuvremenu su napustili Dragović i još dva odbornika iz SNP i Demokrata.

Demokratska partija socijalista koja je u ovom gradu smijenjena 30. avgusta 2020. godine insistira na tome da sa odbjeglim odbornicima ima većinu i traže smjenu predsjednika opštine, a tome su nedavno predali i inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine.

Dio građana Andrijevice od početka je najavio da neće dozvoliti promjenu vlasti i povratak DPS-a bez lokalnih izbora.

Predsjednik opštine Željko Ćulafić je ranije obavijestio SDT da je u Andrijevici na djelu politička korupcija i tražio intervenciju državnih organa.

Posljednji parlamentarni izbori su pokazali, međutim, velika pomjeranja na političkoj sceni u Andrijevici, tako da, zaključuje se, DPS teško može da se izborima vrati na vlast.

Nova snaga Evropa sad je bila dominanta na tim izborima i u Andrijevici, dok je DPS, kao i druge partije imala veći ili manji broj glasača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније