Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.Љ. [ Mina ]

23. 10. 2023. 12:02 >> 14:31
1

DPS

U Šavniku ne postoji ni minimum uslova za održavanje popisa

U Šavniku ne postoji ni minimum uslova za održavanje popisa stanovništva, ocijenili su iz šavničkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) i pozvali nadležne državne organe da odlože kompletan proces.

Iz DPS-a su rekli da činjenica da lokalni izbori u Šavniku nijesu završeni ni nakon devet pokušaja glasanja, ukazuje na abnormalan društveno-politički ambijent, kako u toj opštini, tako i čitavoj Crnoj Gori.

Kako su naveli, crnogorska javnost se u proteklom periodu nagledala scena pravnog i fizičkog nasilja, opstrukcija, destrukcija, sprečavanja održavanja glasanja, uništavanja dokumenata o glasanju i u konačnom potpune opstrukcije izbornog procesa u Šavniku.

„Što je gore od svega toga, ni poslije naših brojnih poziva i apela upućenih Vladi, koja više od godinu vrši vlast u tehničkom mandatu, mnoštva krivičnih prijava koje smo podnijeli protiv samih aktera, niko od nadležnih državnih organa nije se udostojio da potraži rješenje kako bi se izašlo iz te situacije“, piše u saopštenju.

Iz šavničkog odbora DPS-a navode da su tako, nakaradnim sabotažama, lokalni izborni u Šavniku u potpunosti obesmišljeni, „pa sama i pomisao da se u Šavniku treba održati predstojeći popis stanovništva ukazuje da je potpuno bespredmetno o tome govoriti“.

„Kada izuzmemo sve jasne fakte da osnovni pravni i tehnički preduslovi o održavanju popisa u Crnoj Gori nijesu ispunjeni i sagledamo ambijent u kojem žive naši sugrađani, jasno se može zaključiti samo jedno – ne postoji ni minimum uslova da se taj proces u Šavniku održi“, smatraju u DPS-u.

Iz te partije pozvali su Vladu, Ministarstvo finansija i Monstat, kao nadležne državne organe, da kompletan proces odlože do sticanja uslova za njegovo normalno i nesmetano održavanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније