Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

15. 11. 2023. 14:14 >> 15:46

MILOVIĆ I AMBASADORKA ITALIJE

Novi memorandum za odlučnu borbu protiv mafije

Potpisivanje sveobuhvatnog Memoranduma o saradnji između Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore (SDT) i italijanskog tužilaštva za borbu protiv mafije je prioritet, zaključeno je na današnjem sastanku ministra pravde Crne Gore, Andreja Milovića, i ambasadorke Italije u Crnoj Gori, Andreine Marsele.

"Italija je prepoznata kao jedan od najvažnijih partnera Crne Gore u borbi protiv kriminala i korupcije", kazao je Milović. 

Ministar je izrazio potrebu za podrškom Italije u uspostavljanju budućeg Specijalnog suda, kao i pomoć povodom „antimafija“ zakona o oduzimanju imovine po italijanskom modelu, a u skladu sa smjernicama Evropske komisije. 

Marsela je naglasila da su iskustva Italije pokazala da se prosvjetni sistem pokazao kao ključan u efikasnoj borbi protiv mafije, jer sama borba institucija neće dati rezultat ukoliko se ne uključi i prosvjeta.

"Kroz ove inicijative, Crna Gora teži jačanju svojih kapaciteta u suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije i jačanju vladavine prava, što će s podrškom Italije kao ključnim saveznikom u ostvarivanju ovih ciljeva biti i brže i kvalitetnije", zaključeno je u saopštenju ministarstva pravde. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније