Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2013. 18:12 >> 18:04
5

ANALIZA

Nakon lokalnih, jasniji i predsjednički izbori

Politički analitičar i predsjednik Centra za monitoring i istraživanje Zlatko Vujović komentarisao je, za Portal RTCG.ME, tok dosadašnje kampanje za lokalne i predsjedničke izbore.

Vujović smatra da je kampanja za lokalne izbore, posebno u Nikšiću, otkrila slabosti i vlasti i opozicije.

 

Opozicija, kako kaže, mora da ubijedi građane da je u stanju da formira zajedničku vlast. S druge strane, DPS-SDP koalicija mora da pokaže da je nešto promijenila u odnosu na ponudu sa posljednjih izbora, kada im je  značajan broj birača otkazao podršku.

,,Ja nijesam vidio da je DPS ponudila neko rješenje, da je dala neku novu ponudu u odnosu na prethodne. Nijesam vidio ni da je opozicija dovoljno jasno objasnila biračima da se neće ponoviti scenario, nakon prethodnih izbora. Nekako, ni jedna ni druga strana nisu bile dovoljno ubjedljive tokom same kampanje, ali najbolji odgovor na to daće sami birači na izborima’’, kazao je Vujović.

Sa završetkom lokalnih izbora, biće puno jasnija situacija oko predsjedničkih izbora, kaže Vujović.

,,Prije svega mislim na Pozitivnu Crnu Goru koja očigledno oklijeva da pruži punu podršku Lekiću prije okončanja lokalnih izbora, očigledno tražeći da se ispoštuje neki dogovor koji nije baš javan o tome da je Demokratski front ne napada tokom kampanje za izbore u Nikšiću. Sa druge strane Pozitivna će očekivano podržati Lekića na predsjedničkim izborima’’, smatra Vujović.

Izbori u Nikšiću daće odgovor kakva će stvarno biti politika SDP-a prema kandidaturi Filipa Vujanovića.

,,Odnosno da li će se ostvariti probni baloni, koje je puštao s jedne strane Džavid Šabović, s druge Ranko Krivokapić, odnosno da li će SDP zauzeti neutralan ili pasivan stav ili će voditi aktivnu kampanju protiv izbora Vujanovića’’, kaže Vujović.

Ukoliko opozicija ponovi uspjeh na lokalnom nivou, to će značajno ojačati šanse za uspjeh Lekića i doprinijeti snažnijem uključivanju SNP-a i Pozitivne u njegovu kampanju. S druge strane, zaključuje Vujović, pobjeda DPS-SDP koalicije na lokalnim izborima će vjerovatno makar malo utišati sukobe unutar vladajuće koalicije i dati vjetar u leđa kandidaturi Filipa Vujanovića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније