Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

04. 12. 2023. 13:42 >> 13:44

SASTANAK

Uspješna saradnja sa IOM u okviru poglavlja 24

Crna Gora i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uspješno sarađuju u oblasti integrisanog upravljanja granicom, borbi protiv ilegalnih migracija, organizovanog i prekograničnog kriminala, doprinoseći, na taj način, većem stepenu bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana, a i šire, ocijenjeno je na sastanku ministarke evropskih poslova Maide Gorčević i šefa Misije Međunarodne organizacije za migracije u Crnoj Gori, Vladimira Gjorgjieva.

Gorčević je, kako se navodi u saopštenju, zahvalila IOM-u na podršci u sprovođenju reformi iz oblasti vladavine prava, kako u dijelu unapređenja strategijskog i zakonodavnog okvira i jačanju administrativnih kapaciteta, tako i u pogledu sprovođenja konkretnih aktivnosti u oblasti migracija.

„Vlada Crne Gore je u potpunosti posvećena saradnji sa evropskim i međunarodnim partnerima u oblasti borbe protiv ilegalnih migracija. Za nas je ova oblast veoma važna jer predstavlja dio obaveza u okviru ključnih pregovaračkih poglavlja 23 i 24“, kazala je Gorčević.

Gjorgjiev je ukazao na značaj ranijih i aktuelnih projekata koji doprinose jačanju kapaciteta crnogorskih institucija na planu migracione politike i integrisanog upravljanja granicom. U tom kontekstu je ukazao na važnost saradnje sa međunarodnim i lokalnim ekspertima.

„IOM podržava pristupanje Crne Gore EU. U tom kontekstu, možete računati na našu dalju podršku, posebno u sprovođenju reformi iz poglavlja 24- Pravda, sloboda i bezbjednost“, kazao je Gjorgjiev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније