Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.А. [ rtcg.me ]

09. 12. 2023. 19:37 >> 19:57
7

MINISTAR ŠARANOVIĆ

Brđanin, po sudskoj presudi, direktor policije

U Vladi Crne Gore saglasni da su potrebne reforme u bezbjednosnom sektoru, a prioritet borba protiv korupcije. Kadrovske reforme moraju biti u skladu sa zakonom, a Zoran Brđanin shodno presudi Upravnog suda direktor je policije, ocijenio je u Dnevniku TVCG Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova.

 Šaranović je rekao da ne bi govorio o tome da se radi o nesuglasicama u Vladi, a  konstruktivne razmjene mišljenja u koaliciji i Vladi su redovna stvar.

"Nema razloga da bilo ko širi negativnu energiju, zakon jasno definiše na koji način se ove vrste reformi sprovode. Prioritet su kadrovske reforme, ono što treba da se dešava definisano je zakonom. Svako dalje imenovanje mora da bude sinonim za integritet i profesionalnu hrabrost", kazao je Šaranović.

On je podsjetio da su uhapšeni neki bivši čelnici policije, od kojih su neki optuženi za veze sa narko-klanovima. 

"Kao ministar posvećen sam strogom poštovanju zakona o unutrašnjim poslovima. Imamo inkriminisanje u sektoru bezbjednosti svaki put kada se politika umiješa u taj sektor i nijedan politički subjekt neće moći da vrši pritisak na budućeg direktora policije", rekao je Šaranović.

On je podvukao da je donijeta presuda Upravnog suda kojom je poništena odluka Vlade da se sa mjesta direktora policije smijeni Zoran Brđanin. 

"Kroz komunikaciju sa pravnim stručnjacima došlo je do tumačenja da je direktor policije Brđanin. Ta presuda je drugačija od prvobitne presude kojom je sud vratio postupak na ponovno odlučivanje Vladi. Ova presuda je takva da je direktor policije Brđanin. Kako i na koji način će se obaviti primopredaja, između Nikole Terzića i Brđanina, stvar je Vlade, kao stranke u postupku", rekao je Šaranović.

On je objasnio da je presuda dostavljena Vladi kao stranci u postupku, koja sada treba da donese odluku.

"Adresa je Vlada a ne MUP", pojasnio je Šaranović. 

Ministar je naveo da je objavljena neprovjerena informacija da je Vojislav Dragović kandidat za direktora policije.

"Fundamentalni princip je da ćemo poštovati zakon, i da ćemo imati masimalnu pozornost u selekciji kandidata", kazao je Šaranović.  

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније