Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 03. 2013. 16:00 >> 16:29

PREDSJEDNIČKI IZBORI

VIDEO: OEBS zanima proces, ne i rezultat

Ograničena posmatračka misija, OEBS-ove Kancelarije za Demokratske institucije i ljudska prava, počela je monitoring za predsjedničke izbore u Crnoj Gori.

Šef Misije Boris Frlec, kazao je da su u misiji deset međunarodnih eksperata, sa sjedištem u Podgorici i 12 dugoročnih posmatrača koji biti u drugim gradovima.

Misija će preliminarne nalaze objaviti dan, a završni izvještaj dva mjeseca nakon završetka izbora.

Frlec je naglasio da je uloga Misije da posmatra i izvještava, a ne da se miješa, i da ih zanima proces, a ne rezultat.

»Nismo zainteresovani za rezultat, osim da oni budu tačno izračunati i korektno saopšteni. Mi prije svega dajemo tehničku podršku procesu, a nakon toga će Vlada i partije odlučiti kako će koristiti naše preporuke« , naveo je Frlec.

Predstavnik OEBS-a je ocijenio da su navodi MANS-a o zloupotrebama i falsifikovanjima biračkih spiskova, tipična priča svake kampanje.

»Te priče uvijek su dio izbora. A da li su tačne, ne mogu da komentarišem, to je za relevantne organe državne uprave«, naveo je Frlec.

Upitan da prokomentariše objavljene audio-snimke sa sjednica Demokratske partije socijalista i da ocijeni da li izbori mogu biti slobodni, Frlec je kazao da Misija nije izborna policija.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније