Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

09. 02. 2024. 13:57 >> 13:58
Čitaj mi:

POSJETA KOVAČEVIĆU

Kalkavana: Nikšićani u teškim trenucima bili uz turski narod

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gore Bariša Kalkavana zahvalan je na saradnji Opštini Nikšić i poručuje da nikada neće zaboraviti nesebičnu podršku nikšićkih vatrogasaca u teškim trenucima za turski narod, kada je tu zemlju pogodio jak zemljotres.

On je, sa koordinatorkom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Nihal Ersoj i njihovim saradnikom Asmirom Spahićem došao u Nikšić kod predsjednika tog grada Marka Kovačevića.

Koordinatorka agencije TIKA Ersoj je upoznala predsjednika Kovačevića sa uspjesima te agencije u posljednjih šest mjeseci, otkad je ona na toj poziciji, ukazujući posebno na to da će agencija u Nikšiću u narednom periodu ostvariti više projekata.

„U prethodnom periodu realizovali smo brojne projekte iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, poljoprivrede i svih drugih oblasti, i time već evo 17 godina otkako postojimo u Crnoj Gori doprinosimo razvoju lokalnih samouprava i državi. Više projekata je realizovano i u vašoj opštini. Donacije su dobile dvije predškolske ustanove – ’Bambi’ i ’Lastavica’ u vidu njihovog opremanja, dok je druga ustanova dobila i sobu za autizam. Pored toga, srednja škola dobila je opremljenu učionicu, a vašim zdravstvenim ustanovama – Opštoj bolnici Nikšić i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti na Brezoviku takođe je donirana određena medicinska oprema. U narednom periodu pružićemo podršku Službi zaštite i spašavanja Nikšić, koja će se odnositi na opremu i edukaciju. Takođe, planirana je podrška i Domu za stare Nikšić u vidu nabavke vozila za lica sa invaliditetom“, istakla je Ersoj.


Predsjednik Kovačević se zahvalio na podršci koju Ambasada Turske pruža našoj Službi zaštite i spašavanja, kao i agenciji TIKA na brojnim projektima.

„Zadovoljstvo je imati vas za prijatelje i sarađivati sa tako eminentnom i uspješnom agencijom. Drago mi je da su naši pripadnici Službe zaštite i spašavanja pokazali svoju humanost i pritekli u pomoć kada vam je bila neophodna. To treba da bude i primjer dobre saradnje i svim drugim opštinama“, poručio je predsjednik Kovačević.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније