Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

17. 03. 2024. 11:23 >> 11:25
3

BOJOVIĆ

"Svi koji podržavaju suverentitet Ukrajine isto da urade u slučajevima drugih država"

Demokratska narodna partija (DNP) podržava teritorijalni integritet Ukrajine, poručio je poslanik te partije Vladislav Bojović, poručivši da bi svi koji podržavaju suverenitet Ukrajine trebalo isto da urade i u slučaju drugih država, uključujući Srbiju.

Bojović je kazao da već tri dana u "političko medijskim krugovima Demokratske partije socijalista" traje groteska u vezi njegovog amandmana i glasanja na Parlamentarnom odboru Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridružianje, koja u svojoj namjeri i suštini "nije ništa drugo bez nastavak jalove politike licemjerstva i podmetanja".

Za svoje političke stavove i odluke, kako ističe Bojović, odgovornost isključivo podnosi građanima koji su ga birali i da ih uvijek koordinira sa predsjednikom DNP-a i Predsjedsništvom partije.

Bojović je dodao da ga najviše napadaju oni koji nijesu ni pročitali amandman i njegovo obrazloženje.

“Pokušaj da se pojam međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta tretira na jedan način u Ukrajini, a u pojedinim državama na drugi način, krajnje je licemjeran i predstavlja osnovni problem u geopolitičkim poremećajima kojima danas svjedočimo”, rekao je Bojović.

Kazao je da kod njega nikad nije postojao otpor da osudi bilo kakav agresivan vid djelovanja jedne države prema drugoj, makar to bila i Rusija.

“Problem je što oni koji to očekuju od mene nikako da osude agresiju devetnaest članica NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju ili kontinuirane agresije na zemlje Bliskog Istoka”, dodao je Bojović.

Kako je rekao, dvostruki aršini u tumačenju međunarodnog prava postaju “korisna poštapalica za unutrašnji politički folklor lova na (Vladimira) Putina".

“U kojem se dežurni besposličari ali i nadničari utrkuju po portalima ko će od njih da napiše dužu kupusinu od “analize” koje ne čitaju ni njihovi članovi porodica”, naveo je Bojović.

Bojović je istakao da i on i DNP, čiji je član, podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, i da se nadaju skorom mirovnom sporazumu Rusije i Ukrajine.

“Ali isto tako smatramo da svi ovi što podržavaju suverenitet Ukrajine, treba isto to da urade i u slučaju drugih država, uključujući i Srbiju”, rekao je Bojović.

Govoreći o padu podrške NATO-u kod građana Crne Gore, Bojović je saopštio da je, prema istraživanjima koje DNP radi na mjesečnim nivou, preko 50 odsto građana za izlazak iz NATO saveza.

“Zašto je to tako treba pitati bivše državne čelnike koji su kompromitovali svaku ideju koje su se dotakli, uključujući i ideju nezavisnosti”, naveo je Bojović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније