Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG

29. 04. 2024. 10:10 >> 10:39
1
Čitaj mi:

U BERLINU

Spajić danas sa Olafom Šolcom

Premijer Milojko Spajić sastaće se danas sa kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu, u okviru višednevne posjete Njemačkoj...Kako je ranije najavljeno razgovaraće, između ostalog, i o podršci zvaničnog Berlina reformama u bezbjednosnom sektoru Crne Gore...

Kako je ranije saopšteno iz Vlade, Spajić će danas, osim sa Šolcem, razgovarati sa predstavnicima Istočnog odbora njemačke privrede, Njemačke trgovinske i industrijske komore i ostalim privrednicima.

Navodi se da će popodne Spajić učestvovati u debati koju će organizovati Njemačko udruženje za vanjsku politiku.

Spajić boravi u petodnevnoj posjeti Njemačkoj i do sada je razgovarao sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom, saveznim ministrom ekonomije Robertom Habekom, kao i predstavnicima Bundestaga.

U platformi za posjetu Spajića Njemačkoj navodi se da su sastanci sa njemačkim kolegama prilika da se izrazi zahvalnost na podršci koju ta država nedvosmisleno pruža razvojnom putu Crne Gore, kako u dijelu ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva, tako i na planu ekonomskog i investicionog razvoja.

“Zvanična posjeta predstavlja i dobru priliku za predstavljanje rezultata koje je Crna Gora postigla u proteklom periodu, a koji proističu iz ispunjavanja obaveza iz evropske agende”, piše u dokumentu.

Navodi se da je posjeta prilika da Spajić podsjeti da reformski procesi unutar Evropske unije moraju ići paralelno sa politikom proširenja i da je Crna Gora, kao najdalje odmakla država u procesu pregovora, spremna da iskorači na evropskom putu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније