Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

06. 05. 2024. 15:05 >> 15:03
12

DPS

"Politika koju diktira strah a ne državni interes"

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće - da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, kažu iz DPS-a. Ovo je saopšteno nakon najnovije odluke Vlade da na Rezoluciji UN o Srebrenici, podnese dva amandmana.

Kažu da su "kalkulisanje, u vidi nekog amandmana na Rezoluciju o Srebrenici, dobili ne kroz zvanični kanal već putem provladinog medija".

"To predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već danas dobilo odgovor iz Beograda od srpskog ministra spoljnih poslova Marka Đurića. Vlada Crne Gore, na čelu sa Spajićem, odabrala je da umjesto kosponzora Rezolucije radije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava" poručuju iz DPS.

To je, kažu, kukavičja spoljna politika koju diktira strah, a ne interes države.

"Gospodine Spajiću, ukoliko se ispostavi kao tačno da Crna Gora ima pretenzije da amandmanom relativizuje Rezoluciju da bi minimizovala štetu koju ćete pretrpjeti kod Vučića i Dodika, onda je to kukavička spoljna politika koju diktira puki strah a ne strateški interes države. Uostalom, opšte je poznato da se u životu a i u politici sjedenje na dvije stolice kad - tad završi padom sa obje", poručuju u DPS.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније