Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

08. 05. 2024. 14:46 >> 14:53
1

Odluka Osnovnog suda u Ulcinju

Obijen tužbeni zahtjev, Abazović nije povrijedio prava ličnosti "Bemaxa"

Osnovni sud u Ulcinju odbio je tužbeni zahtjev kojim je kompanija "Bemax" od bivšeg premijera Dritana Abazovića tražio odštetu u iznosu od 21 hiljade eura, saopštivši da nije povrijedio prava ličnosti te kompanije.

Sutkinja Hasira Bećović odbila je tužbeni zahtjev "Bemaxa".

"Odbija se tužbeni zahtijev tužioca kojim je zatraženo da se obavezuje tuženi da na ime naknade nematerijalne štete zbog povreda prava ličnosti - tužioca, kao pravnog lica isplati iznos od 21.000 eura sa zakonskom zatezanom kamatom od dana podnošenja tužbe (26.10.2022. godine) pa do konačne isplate, u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, kao neosnovan", navodi se u presudi.

Podsjetimo, Abazović je ranije optužio Ubovića i Lazovića za umiješanost u teška krivična djela.

Njih dvojica su to negirali i tužili Abazovića. Tražili su po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti nakon njegovih izjava kojima ih je doveo u vezu sa kriminalom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније