Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

08. 05. 2024. 15:15 >> 15:15
Čitaj mi:

Šćekić – Neđeši

Demografija ozbiljan izazov sa kojim se suočava Crna Gora

Demografija je jedna od bitnih geo tema i sve zemlje svijeta se suočavaju sa negativnim trendovima koje ona donosi, oni su uzeli maha kako u Crnoj Gori, tako u i Mađarskoj, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Kabineta potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade, bilo riječi o bilateralnoj saradnji između dvije države u oblasti sporta i mladih, kao i o unapređenju odnosa dviju zemalja.

Neđeši je istakao spremnost Mađarske da Crnoj Gori, kao prijateljskoj zemlji sa kojom gaji dugogodišnje dobre bilateralne odnose, pruži ekspertsku i svaku drugu vrstu podrške u daljem procesu evropskih integracija.

Šćekić se zahvalio na podršci Mađarske i ambasadora upoznao sa prioritetima resora na čijem je čelu.

Saglasili su se da je demografija jedna od bitnih geo tema i da sve zemlje svijeta se suočavaju sa negativnim trendovima koje ona donosi, te i da su uzeli maha kako u Crnoj Gori, tako u i Mađarskoj.

„Kao država smo dužni pristupiti ovoj pojavi ozbiljno i sistemski. Jedino država svojim mehanizmima može uticati na odlazak mladih ljudi, na način što će im obezbijediti sigurniju i kvalitetniju budućnost,“ kazao je Šćekić.

Na sastanku je bilo riječi i o dodatnom jačanju veza između dvije države i saradnji u oblastima sporta i mladih, koja bi se ticala razmjene studenata kroz moguće različite programe, osim već postojećeg, partnerstva između univerziteta i akademske razmjene, podrške i mentorstva mladim preduzetnicima, kao i programima razmjene sportista i organizacije trening kampova i radionica u oblasti sporta.

Sastanku su prisustvovale zamjenica ambasadora Mađarske, gospođa Mira Vuić i savjetnice potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade Sanja Jokić i Maša Stevović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније