Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

09. 05. 2024. 13:36 >> 13:36

snp-demokrate

"Vlada da pozove na odgovornost Odbor povjerenika za opštinu Andrijevica"

Andrijevački SNP i Demokrate traže od Vlade, a prije svega od Ministarstva javne uprave, da na odgovornost pozove Odbor povjerenika za opštinu Andrijevica, a prije svega njene članove Milorada Moješeveća i Dragana Pešića. Ukoliko to ne urade, iz SNP-a i Demokrata poručuju da će revolt građana biti sve veći i da sve to može da dovede do neželjenih posljedica.

Oni smatraju da Odbor povjerenika za opštinu Andrijevica, koji je imenovala Vlada, u kontinuitetu pribjegava, kako navode, skandaloznim potezima, prema njihovim riječima, svjedoči i činjenica da se njegov član Milorad Mojašević, koji je delegiran kao građanin Andrijevice, juče našao u prvim redovima Pokreta „Evropa sad“ prilikom predaje izborne liste za predstojeće lokalne izbore.

"Time je samo potvrdio da je Odbor povjerenika skup delegiranih eksponenata samo jednog političkog subjekta čiji predstavnici do sada nijesu participirali u lokalnom parlamentu. I na ovaj način se, kao tačne, potvrđuju naše tvrdnje da je Odbor povjerenika unaprijed dobio zadatak da, skandaloznim usvajanjem odluke o budžetu, van funkcije stavi preko milion eura namijenjenih za kapitalne investicije u našoj opštini i da kroz različite mahinacije favorizujue politički subjekat kom i Mojašević pripada", navodi se u saopštenju-

Kako dodaju, utisak da se iza Odbora povjerenika stoji politička pozadina upotpunjuje činjenica da je i drugi član Odbora povjerenika Pešić Dragan takođe visoki funkcioner PES-a, tačnije Sekretar OO PES Berane, "koji nema nikakvih veza sa Andrijevicom".

"A to postaje jasno svakom građaninu Andrijevice koji u sve većem broju prepoznaju da Odbor povjerenika,zaustavljanjem realizacije kapitalnih investicija, nanosi veliki štetu našem narodu i da se to radi samo da bi se stavila sjenka na odlične rezultate po pitanju unapređivanja životnih uslova koje je postigla sadašnja vladajuća garnitura u našoj opštini", navode iz te dvije partije.

Zato traže od Vlade da na odgovornost pozove Odbor povjerenika.

"A prije svega njene članove Moješeveća i Pešića koje su predložili da budu dio ovog tima, čiji će rad, sigurno, biti zabilježen kao nešto što ne može služiti na čast onima koji drže do poštovanja zakona i struke. Ukoliko to ne urade sigurni smo da će revolt građana biti sve veći i da sve ovo može da dovede do neželjenih posljedica, jer ovaj narod je pravde željan, a ne nastavaka onoga što smo, pod vladavinom DPS-a, gledali 30 godina", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније