Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Selver Vuković ]

09. 05. 2024. 15:03 >> 15:03
1

ĐEKA I NIMANBEGU

"Vladajuća koalicija u Ulcinju više ne postoji, nećemo dozvoliti haos pred sezonu"

Koalicija „Za novi početak“ koju čine URA, DP, SD, SDP i AA, više ne postoji ni formalno, saopštio je predsjednik DP Fatmir Đeka. Na zajedničkoj konferenciji za novinare lider Force Gencijem Nimanbeguom poručio je da će se suprotstaviti svakoj misiji stvaranja tenzija, razdora i manipulacija u gradu kako bi se dijelio albanski narod i stvarao haos pred ljetnju sezonu.

Nimanbegu podsjeća da 21. maja 2022. godine, aktuelni predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari u ime Koalicije "Novi Početak", koju čine Demokratska partija, URA, SDP, SD i AA, potpisao sporazum sa Novom Demokratskom Snagom FORCA da formira stabilnu većinu za mandat 2022-2026.Prema tom sporazumu, 2. juna 2022. izabrali su predsjednika Opštine Omera Bajraktarija. Prema koalicionom sporazumu, pozicije predsjednika Skupštine i predsjednika Opštine će se rotirati između FORCE i URE nakon dvije godine, dakle 2. juna ove godine..

"Kako se približava ovaj datum, vidimo da jedan član koalicije Novi početak ima druge planove za Ulcinj, i bez konsultacija sa svojim partnerima i sa nama kao što mu sporazumi koje je potpisao nalažu, počinje formiranje nove većine. Dok ova većina je stagnirala na 12 odbornika, predsjednik Omer Bajraktari na nezakonit način otpušta sekretare Opštine koji dolaze iz redova FORCE, kazao je Nimanbegu.

Tokom dvije godine vlasti postignuto je mnogo za Ulcinj zahvaljujući stabilnosti i doprinosu svakog člana koalicije, kaže on.

"Kao što se kaže kod nas, uspjeh ima mnogo majki, a krivica je siroče", istakao je Nimanbegu.

Kazao je da žele da završe započete poslove.

"Žao nam je što URA, odnosno njen lider, želi da poremeti cio grad pred turističku sezonu. Slično je uradio i sa državom.
Umjesto da organizuje sastanke sa poslovnim ljudima i turističkim operaterima kako bi podstakao ekonomiju u gradu, odlazeći predsjednik Opštine vodi potajne razgovore iza leđa članova svoje koalicije (DP, SD, SDP i ASH) sa onima koji su 2022. godine prekinuli sjednicu skupštine kako bi spriječili imenovanje Bajraktarija za predsjednika Opštine. Umjesto da traži odgovornost i rad od izvođača koji su ostavili ulice neasfaltirane na pragu turističke sezone, on gubi vrijeme tražeći imaginarnu krivicu FORCe", kazao je Nimanbegu.

Optužio je Barjaktarija da neljudski otpušta sekretare koji su dvije godine radili za njegov uspjeh kao predsjednika.

"Bez obzira na ove, mi, Nova Demokratska Snaga FORCA i Demokratska Partija zajedno želimo da proizvodimo stabilnost, ekonomski razvoj i želimo da svaki građanin Ulcinja bude zadovoljan što živi u ovom gradu. Danas smo ovdje zajedno kao članovi Albanske Alijanse, što je parlamentarna koalicija. To je albanska koalicija zasnovana na pomirenju i razvoju. Želimo tako zajedno da djelujemo i u budućnosti u svim političkim i ekonomskim oblastima", naveo je on.

Pozvao je građane da mirno prate promjenu vlasti u Opštini i da se pripremaju za ljetnju sezonu.

"U vezi sa tim, pozivam i odlazećeg predsjednika Opštine Omera Bajraktarija da sakupi hrabrost i odupre se naredbama koje mu dolaze da destabilizuju Ulcinj uoči turističke sezone. Jedina stvar koja se može pokvariti sa ovim postupcima jeste njegov imidž u gradu i šire. Zbog građana i koalicije bili smo spremni čak i da se odreknemo nekih funkcija, ali nažalost, Vi niste smatrali za shodno čak ni da sjednete i razgovarate sa partnerima ove koalicije", kazao je Nimanbegu. .

Poručio je da je Nova Demokratska Snaga FORCA je bila i biće stabilan partner za čisto i pošteno upravljanje.

"Kao što smo bili konstruktivni i kooperativni, imamo profesionalce koji su se dokazali u privatnom i javnom životu. Ako naši dojučerašnji prijatelji, drugovi i partneri iz URE imaju misiju stvaranja tenzija, razdora i manipulacija u gradu da bi podijelili i dalje albanski narod i stvorili haos u gradu pred ljetnju sezonu za interes i za račun nekog drugog, mi ćemo im se suprotstaviti na demokratski način sa političkom i građanskom voljom i kulturom", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније