Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milica Kapa, TVCG

10. 05. 2024. 20:15 >> 20:15
Čitaj mi:

objavljeno da aktuelna vlast više ne postoji

U Ulcinju se formiraju nove koalicije

U Ulcinju , nakon što je objavljeno da aktuelna vlast više ne postoji, političke partije krenule su u formiranje novih koalicija. Međusobno se optužuju da su prekršili koalicini sporazum, te da su još ranije počeli pregovore s opozicionim partijama o formiranju nove većine.

Nakon što su Forca i Demokratska partija najavile da vlast u Ulcinju više ne postoji, predsjednik opštine Omer Barjaktari tvrdi da te partije šire neistine o nepoštovanju koalicionog sporazuma. Navodi i da za njih odavno ne postoji koalicija „Za novi početak“, te da je lider Force pregovarao s drugim partijama o priključenju lokalnoj vlasti.

Za isto to Barjaktarija optužuje druga strana. Kažu da pred rotacijom vlasti između Force i URE, Barjaktari formira novu većinu s opozicionim partijama.

"Nemamo zvaničnu informaciju od njih da neće poštovati koalicioni sporazum o primopredaji gradnačelnika od njihovih dosadašnjih koalicionih partnera u novom početku potvrdili smo informaciju da su sklopili dogovor sa Duom i Albanskom alternativom (AA) o formiranju vlasti u Ulcinju", kazao je predsjednik Force Genci Nimanbegu.

Fatmir Đeka iz Demokratske partije kazao je da ni njegova partija, ni Forca ni SD i SDP, nijesu bili ispoštovani.

"Bez ijednog razloga, da bi došlo do toga da zadrži mjesto predsjednika opština još godinu i po dana. Tu nijesmo ispoštovani ni mi ni Forca ni SD i SDP, mi smo bili poniženi", kazao je Đeka.

Barjaktari je, doskorašnjim koalicionim partnerima, poručio da iza njegove vlasti ostaju rezultati, kako kaže, na ponos građana, dok u Demokratskoj partiji i Forci ukazuju na krizu vlasti pred početak turističke sezone. Poručuju da je rano govoriti s kim će u koaliciju, ali da će nastojati da što prije formiraju stabilnu lokalnu samoupravu.

"Što se tiče nove koalicije nadam se da će biti oslonac Forca - DP. Pozvaćemo partnere s kojima ćemo formirati štab vlast i tako ovu krizu okrenuti u drugom pravcu", kazao je Nimanbegu.

Đeka poručuje da nije problem ni da budu u opoziciji, jer su izbori, relativno brzo. 

"Nije pozicija u pitanju, i da budemo u opoziciji nije problem, izbori su za godinu i po. Potrudićemo se da preuzmemo odgovor sa bilo koje pozicije", kazao je on. 

A ko prije formira većinu, taj će imati vlast u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Do juče, vladajuću koaliciju činile su URA, Demokratska partija,SD, SDP, Albanska alternativa i Forca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније