Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 07. 2014. 13:32 >> 13:36
10

MANDIĆ I MEDOJEVIĆ

Zabrinuti za stanje u državi

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Nebojša Medojević rekli su danas da su zabrinuti za razvoj političke i bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, navodeći da nijesu optimisti u vezi političke volje vlasti za reformama.

Oni su razgovarali u Londonu sa ministrom za Evropu u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidom Lidingtonom i upoznali ga sa njihovim viđenjem aktulene situacije u Crnoj Gori.

"Od izbijanja afere Snimak i dobijanja čvrstih materijalnih dokaza da takozvane izborne pobjede i vršenje vlasti Demokratske partije socijalista nijesu zasnovane na slobodno izraženoj volji većine građana, već isključivo na permanentnoj protivustavnoj i nezakonitoj zloupotrebi državnih resursa, bezbjednosnih službi i struktura organizovanog kriminala”, kazali su Mandić i Medojević.

Prema njihovim riječima, pored preciznih zahtjeva Evropske komisije da afera Snimak dobije sudski i politički epilog, situacija se u proteklim mjesecima dodatno pogoršala.

“Režim je otpočeo brutalnu hajku na lidere opozicije, civilnog sektora i slobodne medije koji su otkrili aferu Snimak i druge korupcinaske afere vlasti”, naveli su Mandić i Medojević.

Zbog takve prakse režima, čelnici Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene su kazali da su zabrinuti za razvoj političke i bezbjednosne situacije u državi.

“Zbog toga očekujemo da će i Evropska unija, a posebno Vlada Velike Britanije istrajavati na stavu da Vlada i drugi državni organi u Crnoj Gori moraju ispuniti sve preuzete obaveze, a posebno u poglavljima 23 i 24”, poručili su Mandić i Medojević.

Lidigton se, kako se navodi, zahvalio sagovornicima na iscrpnoj analizi problema sa kojima se suočava demokratska opozicija, civilni sektor i slobodni mediji.

On je istakao nepromjenjeni stav Vlade Velike Britanije da podržava evropske aspiracije Crne Gore, ali da se, kako je kazao, moraju ispuniti svi nepohodni uslovi, sa posebnim fokusom na vladavainu prava i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, definisanim u poglavljima 23 i 24.

Medojević i Mandić su imali sastanak i sa predsjednikom Odbora za odbranu parlamenta Velike Britanije Rorijem Stjuartom.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније