Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 07. 2014. 13:57 >> 15:49
45

USLOV SDP-A

Gradonačelnik mora biti nestranačka ličnost

Socijaldemokratska partija ne odustaje od zahtjeva da gradonačelnik Podgorice bude nestranačka ličnost, kazao je predsjednik Skupštine i SDP-a Ranko Krivokapić.

Neki mediji su danas objavili da bi DPS i SDP mogle već sjutra da postignu konačni dogovor o formiranju vlasti u Podgorici. Kako su prenijeli jedno od ključnih  neusaglašenih pitanja između DPS-a i SDP-a odnosi se na kadrovsko rješenje za gradonačelnika, jer navodno DPS ne pristaje da na toj funkciji bude nestranačka ličnost, na čemu SDP insistira.

Krivokapić je poručio da gradonačelnik mora biti  nestranačka ličnost.

"Mi ostajemo na istom što smo rekli u kampanji. Drugi će morati sa nama na konceptu nestranačkog vođenja grada i na konceptu profesionalne administracije. Ko ne prihvati taj koncept, neće moći sa nama. To nije koncept interesni SDP-a ili Evropskog lica Podgorice, to je koncept promjena načina vođenja i upravljanja gradom, da ne kažem načina vladanja gradom, kako je bilo do sad. Sa nama će moći samo onaj ko prihvati naš koncept, jer dali smo riječ građanima, dali smo program građanima, za to smo dobili podršku", poručio je Krivokapić.

On kaže da nije riječ o partijskim interesima, već o konceptu. Krivokapić je negirao i medijske navode da je sa DPS-om usaglašeno sve osim nestranačkog gradonačelnika.

"Juče je kod mene bio (Svetozar) Marović i nestranački gradonačelnik je "conditio sine qua non", jer on opredjeljuje koncept", poručio je Krivokapić.

Krivokapić kaže da se pregovara na dva kolosjeka, kako bi se ubrzali razgovori, dodaje da je prirodnije da opozicija pregoavra sa opozicijom.

"Kad sumiramo rezultate i jednih i drugih i sa DPS-om i sa SDP-om onda ćemo konsezusom odlučivati šta ćemo dalje", poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари45

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније