Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 07. 2014. 20:07 >> 20:07
5

PODGORICA

Pajović predlaže formiranje manjinske vlasti

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović najavio je mogućnost iniciranja formiranja manjinske vlasti u Podgorici.

Pajović je kazao da su u toku konsultacije sa koalicionim partnerom Socijaldemokratskom partijom, prenosi Mina.

Prema njegovim riječima, nakon konsultacija unutar koalicije Evropsko lice Podgorice, inicijativa za podršku manjinskoj vlasti treba da prođe i stranačke organe dvije partije, ali i da bi se ubrzo mogla naći i u lokalnom parlamentu.

Pajović je Televiziji Vijesti rekao da vjeruje da će tu inicijativu podržati oni koji žele promjene, i smatra da su ponovljeni izbori u Podgorici manje vjerovatna opcija.

"Oni koji žele promjene u Crnoj Gori apsolutno su više nego dobrodošli da zajedno održimo jedan koncept za koji mi tvrdimo da je jako dobar za građane Podgorice. Mislim da smo svi svjesni ko zapravo želi promjene u Crnoj Gori, a ko apsolutno ne želi promjene", rekao je on.

Pajović je dodao da su kompletno iscrpljeni razgovori.

“Naredna faza u koju ulazimo je zapravo kratka faza i ja sam optimista i vjerujem da ćemo do kraja jula zaokružiti nešto što smo počeli prije tri mjeseca i to na zadovoljstvo svih građana Podgorice", zaključio je on.

Iz Demokratskog fonta su Vijestima nezvanično rekli da inicijativa o manjinskoj vlasti zaslužuje pažnju, a otvorenost za takvu opciju stigla je i iz Socijalističke narodne partije.

“Sigurno da smo sada svi zajedno najbliži izborima u Podgorici, ali ne bih želio da prejudiciram te stvari", kazao je politički direktor Demokratske partije socijalista, Tarzan Milošević. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније