Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 03. 2013. 16:52 >> 16:53
1

SERĐO BARBANTI

CG primjer pozitivnog iskustva u srcu Evrope

Ambasador Italije Serđo Barbanti kazao je, na kraju svog mandata, da je Crna Gora primjer pozitivnog iskustva u srcu Evrope i da mu je kao diplomati veliko zadovoljstvo što je pratio reformski put Crne Gore. On je, u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova Igorom Lukšićem, kazao da Crna Gora i Italija imaju tradicionalno prijateljske odnose koji su istorijski obilježeni i potvrđeni u gotovo svim oblastima.

Barbanti je, takođe, istakao da je Crna Gora u prethodnom periodu prošla ključne faze razvoja i, da je uprkos teškom ekonomskom momentu, ostvarila uspjeh u integracionim procesima, koji može služiti kao primjer drugim držvama.

Barbanti je naglasio da je tokom mandata nastojao da podstiče kulturnu saradnju između dvije zemlje, ocjenjujući da pored važnih ekonomskih odnosa, veze između država moraju da budu ojačane i saradnjom u oblasti kulture.

Lukšić je zahvalio ambasadoru Barbantiju na posvećenom radu i ličnom doprinosu unaprjeđenju bilateralnih odnosa, kao i na kontinuiranoj podršci i zalaganju Italije u integraciionim procesima.

Lukšić je ocijenio da dvije države imaju tradicionalno prijateljske i sadržajne odnose, ali da je u narednom periodu važno nastaviti sa unapređenjem i jačanjem modaliteta buduće saradnje kroz potpisivanje bilateralnih sporazuma u oblasti obrazovanja, nauke i tehnologije, saobraćaja i dr.

On je naglasio da je proteklih godina ojačana ekonomska saradnja, a Italija je postala lider po učešću stranih direktnih investicija u Crnoj Gori, prije svega, u oblasti energetike, što je otvorilo vrata i za  druge investicije iz Evrope.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније