Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 12. 2012. 16:19 >> 16:28

Izbori sto prije

SDP traži izbore u Nikšiću

Socijaldemokratska partija traži što skorije izbore u Nikšiću. Lider SDP-a Ranko Krivokapić trenutnu situaciju u Nikšiću uporedio je sa Andrijevicom, gdje je nakon izbora u maju 2010. odbornik SDP-a Veselin Radenović napravio koalicioni sporazum sa predstavnicima liste Bolja Andrijevica -bolja Crna Gora.

Krivokapić je rekao da ne vjeruje da će Demokratska partija socijalista dozvoliti kršenje Ustava predlažući Filipa Vujanovića za predsjedničkog kandidata. Krivokapić smatra da će se povlačenje Miomira Mugoše sa mjesta gradonačelnika Podgorice u martu sljedeće godine dobro odraziti na evropske integracije Crne Gore, ali i na rješavanje odnosa unutar vladajuće koalicije.

Krivokapić smatra da će se povlačenje Miomira Mugoše sa mjesta gradonačelnika Podgorice u martu sljedeće godine dobro odraziti na evropske integracije Crne Gore, ali i na rješavanje odnosa unutar vladajuće koalicije:

''Prije svega, doživljavam to kao dobar izlazak u susret otvaranju poglavlja 23 i 24, rješavanju odnosa unutar koalicije DPS-SDP na pravi i konstruktivan način i u cjelini otvaranje novih prostora za razvoj demokratskih procesa u glavnom gradu.''

Komentarišući najave da će Filip Vujanović ponovo biti kandidat DPS-a za mjesto predsjednika države, Krivokapić je kazao:

''Vi znate da su ustavni limiti za svakoga i Ustav je iznad svih. Obaveza prvenstveno nas na najvišim državnim funkcijama je da čuvamo Ustav od naše moći, tako da očekujem da će se dobrim čitanjem Ustava doći do pravog tumačenja Ustava. Ne vjerujem da ni DPS ni naša koalicija može dozvoliti kršenje Ustava.''

Krivokapić je u Podgorici prisustvovao dodjeli priznanja ''Siguran kompas'', koju je organizovao Alfa centar, prenijela je Antena M.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније